Deniz yoluyla gelen turist sayısında müthiş artış..

Kategori : Güncel    Tarih : 23.01.2012   

Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı tarafından düzenlenen “Turizmde 2011 ve Geleceğe Bakış” konulu toplantı Bodrum Grand Yazıcı Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum’a deniz yoluyla gelen turist sayısında yüzde 48 artış olduğunu söyledi.

Son seneler içinde yaptıkları alışmalarla 2011 yılı Kasım ayı sonuna kadar Bodrum Havalimanı’na uçak indirmeyi başardıklarını söyleyen Mehmet Kocadon, “Bunu hep birlikte yaptık. Marka şehir olurken markamızla yatıyoruz markamızla kalkıyoruz. Bizim farkımız bu. Bodrum merkezde turizmci arkadaşlara ve Bodrum halkına göreve geldiğim günden beri çektirdiğim eziyetten dolayı sabır gösterdikleri teşekkür ediyorum. Yaya trafiğinin hakim olduğu bir Bodrum yaratmak istiyoruz ve bunu da başarıyoruz” dedi.

Bodrum’un 2011 yılında yabancı turist konusunda ciddi bir artış yakaladığını söyleyen Kocadon, “Bodrum’da yabancı turist sayısında yüzde 11 artışımız var. Esas rakam deniz yoluyla gelen turist sayısında. Burada 48.5’lik artışlarımız var. Bunun içinde 21 fuara katıldık. İsveç ve Danimarka’dan gelen turist sayısında yüzde 26.6’lık artış oldu. Mücadele edince oluyor.Çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Editor : Tourism Today    E-Posta : info@tourismtoday.net
YAZARLARIMIZ