Dünya

Avrupa’da kuraklık turizmi ilgi odağı oldu

Avrupa’da kuraklık turizmi ilgi odağı oldu

Avrupa’daki kuraklık nedeniyle nehir ve göller kuruyup çekilirken tarihi yapılar da gün yüzüne çıktı. Gün yüzüne çıkan birçok tarihi eser turistler için cazibe noktası haline gelmeye başladı.

Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR’un haberine göre, bu yaz Avrupa'da aşırı sıcaklık ve kuraklık, kıtadaki su kütlelerinin çoğunu kurutarak, bir zamanlar su altında güvenli bir şekilde saklanan çeşitli tarihi eserleri gün yüzüne çıkararak turistlerin ilgi odağı haline geldi.  Avrupa Komisyonu'na göre, Avrupa'nın bazı bölgelerindeki kuraklık Kasım 2022'ye kadar sürebilir.

Sırp Prahovo'da, Tuna'daki su seviyesi o kadar düştü ki, 1944'te Alman Karadeniz filosunun Sovyet birliklerinin saldırısı altında geri çekilmesi sırasında batırılan Üçüncü Reich'in 20 savaş gemisinin iskeletlerini ortaya çıkardı.

İspanya'nın merkezinde kuraklık, tarih öncesi bir dolmen olan Guadalperal'ı ortaya çıkardı. Alman arkeolog Hugo Obermeier, eseri 1920'lerin ortalarında ortaya çıkardı. "İspanyol Stonehenge" olarak da adlandırılan düzinelerce megalitik taştan oluşan bir daire, MÖ 5000'e kadar uzanıyor.

İtalya'da, Haziran sonundaki bir kuraklık, Po Nehri'nin dibinde duran batık bir İkinci Dünya Savaşı mavnasını ortaya çıkardı. Ve Temmuz ayında, Tiber Nehri'nin suları o kadar alçaldı ki, MÖ 1. yüzyılın genellikle su basmış bir Roma köprüsü ortaya çıktı.

Almanya'daki sığ nehirler, nehir gezilerinin organizatörlerine zarar veriyor. Böylece, Almanya'nın Kaub kasabasında Ren'in seviyesi 36 cm'ye düştü ve bu durum klasik seyir rotalarını zor duruma düşürdü. Turistleri güzergâh boyunca gemiler değil, otobüsler taşıdı.

Fransa'da, bazı yerlerde Loire'ın bazı bölümleri neredeyse tamamen kurudu. 41 çeşmesiyle tanınan Fransa'nın güneyindeki bir Orta Çağ kenti olan Perne-les-Fontaine, ünlü çeşmeleri kapattı.