• ANASAYFA
  • HAKKIMIZDA
  • KÜNYE
  • KATEGORİLER
  • TOURISMTODAY TALKS
  • GENEL
  • DÜNYA'DAN
  • REKLAM
  • DERGİ
  • İLETİŞİM

Son Dakika :

Mustafa Karaselvi: “Oteller, personel konusunda acil eylem planı hazırlamalı”   *  

Antalya Havalimanı'nın 2021 hedefi büyük, Nisan ayında hareketlilik başlayacak   *  

Grand Park Lara’nın yeni İşletme Müdürü, Arif Şekeroğlu oldu   *  

TÜRSAB, turizm çalışanları için Sağlık Bakanı Koca’ya mektup yazdı   *  

Erol Akın: “Mayıs’a kadar zorlu bir süreç bizi bekliyor. Haziran’da ise ciddi bir doluluk yakalarız”   *  

  • 21.04.2021
  • ANASAYFA
  • HAKKIMIZDA
  • KÜNYE
  • KATEGORİLER
  • TOURISMTODAY TALKS
  • GENEL
  • DÜNYA'DAN
  • REKLAM
  • DERGİ
  • İLETİŞİM

Acenta

Tümü

Münci Karakaya: “Rakam vermek doğru değil ama İngiltere’deki gelişmeler ümit verici”

Münci Karakaya: “Rakam vermek doğru değil ama İngiltere’deki gelişmeler ümit verici”
  • 24/02/2021

Türkiye'ye en çok turist getiren firmalardan Jet2holidays Türkiye temsilcisi MTS Globe Yönetim Kurulu Başkanı Münci Karakaya, İngiltere ve Almanya'daki gelişim olumlu seyrederse firma olarak bu yılki turist hedeflerinin 400-500 bin civarında olduğunu söyledi.

İngiltere'deki açıklamalarla ilgili ölçmek için biraz erken olduğunu söyleyen Karakaya, “İki günlük bir hikayeden bahsediyoruz ve çok kesin şeyler söylenmiyor. En nihayetinde bildiğimiz bir şey var, 17 Mayıs'a kadar uçakların hepsi iptal. Devletin açıkladığı tarihlere göre müşterilerimizin iptal hakkı doğuyor ve 17 Mayıs'a kadar Türkiye’ye hiçbir İngiliz turist gelmeyecek. Ondan sonraki durum ise biraz belirsiz" ifadelerini kullandı.

Ümit verici
21 Haziran'da tüm yasakların kalkacağının belirtildiğini söyleyen Karakaya, şunları söyledi: “Bu demektir ki, o zaman yurtdışı seyahatlerdeki yasak da kalkacak. Ancak zannediyoruz ki İngiliz hükümeti bunu ülke ülke açıklayacak. Yani rakamlara göre diyecek ki, 'İspanya'da 100 bindeki vaka sayısı 25 ise oraya uçmayacağım. Türkiye'de 15 ise uçacağım.' Bu konularda hiçbir bilgimiz yok. Onun için biraz erken buluyoruz açıklama yapmak için, ama görünen o ki ilk gelen rezervasyonlarda biraz artış görüyoruz. Ama bu bize istikamet göstermez. Biraz bekleyeceğiz. İngiltere hükümeti tarafından bunun açıklanması nisan ayı içinde yapılacak. Hangi ülkeler, hangi rakamlar ve genelde hangi rakamlara erişilmesi lazım ki turist gönderilecek ülkelere kapılar tamamen açık tutulsun. Rakam vermek çok doğru değil ama ümit verici rakam var mı evet.”


HABER KATEGORİLERİ

  • Acenta 47
  • Destinasyon 193
  • Dünya 157
  • Fuar 10
  • Genel 352
  • Havacılık 61
  • Kültür Sanat 6
  • Otel 159
  • Spor 27
  • STK 99
  • Tatil 31
  • TourismToday Talks Live 8

Bültene kayıt olun

Bültenimize katılın ve gelen kutunuzdan güncellemeler alın. Size spam göndermeyeceğiz ve gizliliğinize saygı duyuyoruz.

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • TourismToday Talks
  • Künye
  • İletişim

© 2012 - 2021, TourismToday. Her Hakkı Saklıdır