• ANASAYFA
  • HAKKIMIZDA
  • KÜNYE
  • KATEGORİLER
  • TOURISMTODAY TALKS
  • GENEL
  • DÜNYA'DAN
  • REKLAM
  • DERGİ
  • İLETİŞİM

Son Dakika :

Gazella Cruise, cruise deneyimini nehirlere taşıyor   *  

Mustafa Karaselvi: “Oteller, personel konusunda acil eylem planı hazırlamalı”   *  

Antalya Havalimanı'nın 2021 hedefi büyük, Nisan ayında hareketlilik başlayacak   *  

Grand Park Lara’nın yeni İşletme Müdürü, Arif Şekeroğlu oldu   *  

TÜRSAB, turizm çalışanları için Sağlık Bakanı Koca’ya mektup yazdı   *  

  • 23.05.2022
  • ANASAYFA
  • HAKKIMIZDA
  • KÜNYE
  • KATEGORİLER
  • TOURISMTODAY TALKS
  • GENEL
  • DÜNYA'DAN
  • REKLAM
  • DERGİ
  • İLETİŞİM

Genel

Rus turistlerin Türkiye’de termal turizme ilgisi artıyor

Rus turistlerin Türkiye’de termal turizme ilgisi artıyor
  • 27/01/2022

Türkiye’de yaz aylarında Ege ve Akdeniz’de deniz tatilini tercih eden Ruslar, kış aylarında da artık Türkiye’yi geliyor. Rusların son yıllardaki kış tatili tercihi Yalova’nın kaplıcalarıyla ünlü Termal ilçesi oldu. 

Roma, Bizans, Osmanlı ve cumhuriyet dönemlerini şifa merkezi olan Yalova Termal Kaplıcaları, yerli turistlerin yanı sıra yabancılarında ilgi odağı oldu. Yaz aylarında Ortadoğu’dan Arap turistlerin akınına uğrayan ilçede son yıllarda kışın ise Rus turistler göze çarpıyor. Gerek konaklamalı gerekse günü birik olarak Termal ilçesine gelen Rus turistler, kaplıcaların doğası ve şifalı sularına hayran kalıyor.

TERCİH ETMEYE BAŞLADILAR

Yalova Termal Kaplıca İşletmeleri Müdür Yardımcısı Ümit Gürbüzoğlu, kış aylarında yoğunluklu olarak Rus turistleri ağırladıklarını ifade etti. Rusların Termal’i çok beğendiğini anlatan Gürbüzoğlu, “Ruslar her zaman burayı beğeniyordu zaten. Pandemi döneminde boşluğumuz vardı ama pandemi dönemi yasakları rahatladıktan sonra yine Rusya’da misafirlerimiz çok yoğunluklu olarak burayı tercih etmeye başladı” diye konuştu.

İSTANBUL’DAN TURLARLA DA GELİYORLAR

İstanbul’da tatilini geçiren Rusların, günü birlik olarak da Termal kaplıcalarında yararlandığını anlatan Gürbüzoğlu, “Buraya geliyorlar, buranın oksijeninden yararlanıyorlar. Yeşil alanı, arboretumu gezmekten çok hoşlanıyorlar. Ayrıca hamam, havuz ve kaplıca tedavisi için de geliyorlar. Günü birlik İstanbul’dan gelip giden misafirlerimiz de var. Otelimizde konaklama olarak kalan misafirlerimiz de var” ifadesini kullandı.

AVRUPA’DA TERMAL’İN FARKINA VARMAYA BAŞLADI

Gürbüzoğlu, Rusların yanı sıra Avrupa’dan da gelen turist sayısının her geçen gün artığını söyledi. Gürbüzoğlu, Avrupaların kaplıcalardan yararlandığını dile getirerek, “Orta Avrupa’dan Almanya, Belçika, Fransa, İtalya, İsviçre’den de yine misafirlerimiz burayı gelip tercih ediyorlar. Bolca bu imkanlardan yararlanmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Rus turistler ise Termal’in kaplıca suları ve doğasını çok beğendiğini ifade etti. 

Haber Kategorileri

  • Acenta 162
  • Bilişim 5
  • Destinasyon 731
  • Dünya 430
  • Fuar 25
  • Gastronomi 6
  • Genel 1210
  • Havacılık 176
  • Kültür Sanat 6
  • Mimari & İç mimari 5
  • Otel 596
  • Otomotiv 3
  • Sektörel
  • Spa & Wellness 2
  • Spor 91
  • STK 310
  • Tatil 33
  • Teknoloji 6
  • TourismToday Talks Live 8
  • Yatçılık 2

Bültene kayıt olun

Bültenimize katılın ve gelen kutunuzdan güncellemeler alın. Size spam göndermeyeceğiz ve gizliliğinize saygı duyuyoruz.

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • TourismToday Talks
  • Künye
  • İletişim
  • KVKK AYDINLATMA METNİ

© 2012 - 2021, TourismToday. Her Hakkı Saklıdır