Dünya

Rusya lideri Putin, turlara el attı

Rusya lideri Putin, turlara el attı

Rusya lideri Putin, 24 Şubat'tan sonra uygulanamayan yurt dışı turları sorunlarıyla ilgili hükümete talimatı verdi.

Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR’un haberine göre, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in internet sitesinde, 18 Temmuz 2022'de gerçekleştirilen Stratejik Kalkınma ve Ulusal Projeler Konseyi toplantısının ardından geçtiğimiz pazartesi günü talimatları yayımladı. Bu talimatlardan ikisi, hava yaptırımları nedeniyle 24 Şubat 2022’den sonra gerçekleşemeyen yurtdışı turlarıyla ilgili oldu.

Hükümet, 15 Aralık 2022'ye kadar, tur operatörleri tarafından Şubat'tan önce imzalanan bir turistik ürünün satışına ilişkin sözleşmelerin "icra, değişiklik veya feshedilmesi" özelliklerini belirleme yetkisini vermeyi amaçlayan mevzuatta değişiklikler yapılmasını sağlayacak.

Aynı zamanda turistlere para iade etme veya onlara eşdeğer turlar sağlama prosedürü, hüküm ve koşullarının da belirtileceğine değinen Putin, 24 Şubat 2022'den önce imzalanan turların uygulanması için sözleşmelerde öngörülen faaliyetlerin uygulanmasında tur operatörlerine yaptıkları masrafların geri ödenmesine ilişkin prosedürü belirlemek için teklifler sunulacağının da bilgisini verdi.