Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
2023’te en çok Türkiye’de büyüyen Alltours, 2024 için de iyimser

2023’te en çok Türkiye’de büyüyen Alltours, 2024 için de iyimser

1 dk okuma

Touristik Aktuelle’de yer alan habere göre; Alltours, geçtiğimiz 2022/2023 sezonunda mali olarak büyümeye devam etti. Amortisman, Vergi, faiz, ve faiz öncesi kazancını bir önceki yıla göre yüzde 21 artırarak 74 Milyon Euro’ya yükselten Alltours, 2023 sezonundan memnun.

2023 sezonunda; satışlarda yüzde 7 büyüme kaydettiklerini fakat misafir sayısında 2 milyonda sabit kaldıklarını belirten Alltours patronu Willi Verhuven, “2023 sezonunda en büyük büyüme oranını Türkiye ve Yunanistan’da yakaladık. İspanya ise geçen yılın seviyelerindeydi. Şu ana kadar almış olduğumuz kış satışlarında Kanarya Adaları, Mallorca ve Türkiye en popüler destinasyonlardan. Uzun mesafeli seyahate olan talep, Dominik Cumhuriyeti ve Meksika'ya yapılan seyahatlerde önemli artışlarla birlikte iyileşmeye devam ediyor. Bu iyileşmenin yavaş olmasının nedeni ise yüksek bilet fiyatları ve düşük Euro değerleri” şeklinde konuştu.

2024 sezonu için iyimser olduklarını ekleyen Verhuven, “İnsanlar gündelik hayatın dışına çıkmak istiyor. Birçok krize rağmen ve özellikle de kriz nedeniyle seyahat etmek istiyorlar. Düşen enflasyon oranlarının bu isteğe olumlu bir etkisi olacak. Misafir sayısında yüzde 3, satışlarda ise yüzde 6 oranında artış bekliyoruz” dedi.

Verhuven, gelecek sezon tatil fiyatlarında ise 2023 sezonundaki yüksek artışların ardından yüzde 3-4 oranları arasında daha ılımlı bir artış beklediğini ifade etti.

KategoriAcente
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

ETS’nin erken rezervasyon kampanyası başladı
Acente

ETS’nin erken rezervasyon kampanyası başladı

Gelecek yaz dönemi için erken rezervasyon fırsatlarının başladığını müjdeleyen ETS; yazı hissettiren filmleri ile izleyiciyi bu yıl da ETS fırsatlarıyla hayallerindeki tatili yaşamaya davet edecek!

Coral Holding ve Odeon'a iki dev ödül
Acente

Coral Holding ve Odeon'a iki dev ödül

Coral Holding A.Ş. ve iştiraklerinden ODEON Turizm İşletmeciliği A.Ş, "HİB 2022 Yılı Hizmet İhracatı Ödül Töreni"nde iki ödüle birden layık görüldü.

Türkiye’den çıkan bir dünya markası: Paximum
Acente

Türkiye’den çıkan bir dünya markası: Paximum

30 yıldan fazla zamandır turizm teknolojileri üreten, Çin’den Avrupa’ya, Hindistan’dan Latin Amerika’ya kadar dünyanın her yerinden müşterileri olan SAN TSG, yüzde yüz yerli ve milli olan markası…