Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2015

Acentelerin yaz satışları patladı

1 dk okuma

Avrupa seyahat pazarının lokomotif ülkesi ve Türkiye'nin turizmdeki birinci pazarı Almanya'da yaz sezonu talebinde artış olduğu dikkat çekiyor.

GFK adlı kuruluşun Almanya genelindeki acentelerin satış rakamlarından elde ettiği bilgilere göre, şubat ayında acentelerin yaz sezonuna yönelik satışlardan elde ettikleri toplam ciro, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 10 arttı. Şubattaki kış sezonu satışlarında ise yüzde 2.4'lük artış sağlandı.

Devam eden mart ayı satışlarında ise Alman acenteler yaz sezonuna yönelik satışlardan şimdiye kadar yüzde 6.4'lük ciro artışı yakaladılar. Özellikle Mayıs ve Temmuz aylarına yoğun talep olduğu belirtiliyor.

Haziran'ın ise Almanya'da bu yıl Türkçe'de Hamsin Yortusu ya da Pantekost da denilen tatilin (Almanca'da Pfingsten) mayıs ayına kayması nedeniyle geçen yılın gerisinde olduğu ifade ediliyor.

KategoriAcente
EtiketlerAlmanya
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2015
Acente

TÜRSAB’ta şok istifa

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi ve İkinci Başkanı Firuz Bağlıkaya görevinden istifa etti.