Konuya dair açıklamalarda bulunan Anatolian Sky Genel Müdürü Akın Koç, uluslararası medyada yer alan haberlerin Türkiye'yi zor bir destinasyon haline getirdiğini belirtirken, Exclusive Holidays'in yüzlerce müşterisinin Anatolian Sky üzerinden yeniden rezervasyon yaptığını belirtti. Öte yandan, Anatolian Sky, önümüzdeki yıl için Türkiye'ye dönük kapasitesini artıracak ancak operasyon riskini azaltmak için garantili otel sayısını yüzde 50'den yüzde 30 - 40'lara düşürecek. GfK'nın verilerine göre bu yıl 22 Ağustos itibarıyla İngiltere'den Türkiye'ye gerçekleşen rezervasyonlar yüzde 9 oranında düşerken, diğer pazarlara dönük rezervasyonlar yüzde 1 arttı.
İngiltere'de Türkiye'ye dönük 2016 yaz rezervasyonları şu ana kadar yüzde 24 oranında düşerken, diğer pazarlara dönük rezervasyonlarda yüzde 10 oranında arttı.
Konuya dair görüş bildiren Anatolian Sky Genel Müdürü Akın Koç, Exclusive Escapes'in geçtiğimi hafta iflas etmesi sonucu mağdur olan yüzlerce İngiliz vatandaşının kendileri üzerinden yeniden rezervasyon yaptıklarını açıkladı.
Eylül ayına yoğun talep olurdu, hala boş koltuklar var
Koç, Türkiye'ye dönük rezervasyonlarda yaşanan düşüşe gerekçe olarak uluslararası medyada yer alan 'Türkiye IŞİD'in hedefinde' haberlerini gösterdi. Koç, ''Özellikle bu yıl, medyada yer alan haberler Türkiye için büyük sorunlar yarattı. Eylül ayı özellikle çiftler tarafından çok yoğun talep gören bir ay olmasına rağmen hala boş kalan koltuklarımız var.'' şeklinde konuştu.
Kapasiteyi artıracak, garantili otel sayısını düşürecek
Koç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
''Malesef seyahat acenteleri ve kamuoyunun Türkiye'nin ne kadar büyük bir ülke olduğu ve coğrafyası hakkında hiçbir fikri yok. Yoğun tansiyonun yaşandığı Suriye sınırı tatil bölgelerine 1.500-2.000 km uzaklıkta. Turizm sektörü olarak, kamuoyunu Türkiye'de bulunan riskin Yunanistan, İspanya ya da Mısır'dan farklı olmadığına dair eğitmeliyiz. Çünkü Türkiye'nin yurt dışında var olan algısı hiç adil değil ve büyük problem yaratıyor. Bazı acenteler Türkiye'yi satanın zor olduğunu düşünüyorlar ve müşteriye önermiyorlar bile. Ancak dünyanın neresine giderseniz gidin mutlaka belli oranlarda risk vardır.''
Anotolian Sky, önümüzdeki yıl için Türkiye'ye dönük kapasitesini artıracak; ancak operasyon riskini azaltmak için garantili otel sayısını yüzde 50'den yüzde 30-40'lara düşürecek.
Abta yöneticisi: Haberlere aldırmayın
Öte yandan, ABTA Yönetim Kurulu Üyesi Noel Josephides de İngiliz seyahat acentelerine Türkiye'ye dönük rezervasyonların artırılmasına dair fikir vererek şunları söyledi:
''Acenteler öncelikle gazetecilerin nasıl çalıştığını anlamalı: Felaket haberleri gazete satışlarını artırır. Bu sebeple sansasyonel haberlerin kurbanı olmaya son vermeleri ve ABTA ile Sivil Havacılık Kurumu'nun (CAA) uyarı ve güncellemelerini dikkate almalı. Bu sayede destinasyonlara dair daha gerçekçi izlenim ve planları olabilir.''
İlgili Haberler

Aile Dostu Operatör sıralamasında birinciliği kaptırmadı
Alltours, 35 bin kişi ile yapılan anket sonucunda üçüncü kez en aile dostu tur operatörü seçildi.

Duayen turizmcilerden Türk turizmini uçuracak proje
Avrupa'dan 45 yıldır Türkiye'ye çeşitli şirketleri ile turist taşıyan ünlü turizmci Vural Öger, duayen turizmci Hüseyin Baraner ile ortak olarak Avrupa'nın en kapsamlı yaşlılar lifestyleclub tur…

Kuoni'nin Rewe'ye satılmasına AB'den onay çıktı
AB Komisyonu, İsviçre merkezli Kuoni'nin Almanya merkezli DER Touristik'in bağlı olduğu Rewe Holding'e satılışına yeşil ışık yaktı.

Türkiye'nin en büyük 500 firmasında 5 seyahat firması da var
Fortune Dergisi'nin Türkiye'nin en büyük 500 firması listesine Odeon geçen yıl 125. sırasında iken bu yıl 18 basamak yükselerek 108. sıraya çıktı.

Firuz Bağlıkaya, “TÜRSAB sorunları çözemiyor”
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanlığına adaylığını açıklayan Firuz Bağlıkaya, seçim çalışmalarına Antalya’dan başladı.

Mehmet Ersoy: Sektörü Uyutuyorsunuz
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'u eleştiren Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, "18 yıldır ninnilerle rüyalarla böyle büyük bir sektörü uyutuyorsunuz.
