Gezinin ilk durağı Amsterdam aynı zamanda Kuzey’in Venedik’i olarak adlandırılıyor. 12. yüzyılda balıkçı köyü olarak kurulan deniz seviyesinin altındaki bu ilginç şehirle tanışmanın ilk adımı Dam Meydanı. Sokak sanatçılarının ve renk renk bisikletlerin şenlendirdiği meydanda, tarih ve mimarinin muhteşem birlikteliği açıkça görülüyor.
17. yüzyıldan kalma yapıları ve kültürel zenginliğin dikkat çektiği Amsterdam’da film platosunu anımsatan mekânlara sıkça rastlamak mümkün. Su kanalları, köprüler, yüzen evler ve eğik binalar şehri benzersiz ve ilginç kılan yapılar arasında. Amsterdam klasiği olan Çiçek Pazarı ve kent pazarları ise keyifli bir alışveriş rotası. Rembrant müzesi, Kraliyet Sarayı ve Van Gogh Müzesi ise ayrıca vakit ayrılması gereken yerlerin başında geliyor.
Amsterdam’dan sonraki durak; yedi saatlik Grand Holland turunda ülkenin yönetildiği şehir Den Haag ve Avrupa’nın en büyük limanına ev sahipliği yapan Rotterdam şehirleri keşfediliyor. Parlamento Sarayı, kralın çalışma sarayı ve Scheveningen Sahili özellikle görülmeye değer. Turun devamında ise Hollanda’nın en güzel sahil kasabaları Marken ve Volendam’da lokal restoranlarda deniz ürünlerini tadıp, geleneksel tahta ayakkabıların yapımını ve peynir fabrikasında Gouda peynirinin geleneksel üretim süreçlerini görmek mümkün. Ayrıca her yıl kurulan ve Noel coşkusunun yaşandığı Amsterdam Noel Pazarı’nı gezerek sevdiklerinize birbirinden özel hediyeler alabilirsiniz.
İlgili Haberler

Tur operatörlerinden güzel haber: Turist sayısı iki katına çıkacak
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’nın tanıtım çalışmalarını yürüttüğü Varşova’da müjde veren tur operatörleri Türkiye’ye gönderilecek turist sayısının 2018 yılında iki katına çıkacağını açıkladılar.

Thomas Cook açıkladı: “Türkiye'ye rezervasyonlar yüzde 87 arttı"
Türkiye son yıllarda yaşanan terör saldırılarına rağmen İngilizler için en popüler tatil destinasyonları listesinde üçüncü sırada.

TÜRSAB’dan şaşırtan karar. 23. Olağan Genel Kurul ertelendi
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin merakla beklenen 23. Olağan Genel Kurulu ertelendi.

Başaran Ulusoy, çekildi
TÜRSAB, yaptığı açıklama ile 23. Olağan Genel Kurulu ertelediğini duyururken kısa süre sonra da Başkan Başaran Ulusoy’dan yazılı açıklama geldi.

Firuz Bağlıkaya: "Ülke turizmine ihanettir"
TÜRSAB Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB 23. Olağan Genel Kurulu ve Başaran Ulusoy'un yaptığı açıklamalar sonrasında bir açıklama yaptı.

Early booking’in az olması kötü bir sezon anlamına gelmez
Martı Myra Satış Pazarlama Müdürü Banu Özbay, Avrupa pazarındaki son durumu değerlendirdi.
