Aynı alanda faaliyet gösteren İngiliz tur operatörü Thomas Cook da dün yayımladığı değerlendirmede, İstanbul'da Ocak ayında turistlere yönelik bombalı saldırı ve Temmuz ayındaki darbe girişimin ardından turistlerin İspanya gibi ülkelere yöneldiğini belirtmişti.
Businessht'de yer alan habere göre, TUI'nin filo yönetimi ve finansmanından sorumlu yöneticisi Tom Chandler, Istat Avrupa havacılık konferansında yaptığı açıklamada, yıl başından bu yana Türkiye'deki rezervasyonların geçen yıla kıyasla yüzde 40 gerilediğine dikkat çekerek, "Akdeniz'in doğusundaki tatil merkezlerinden Akdeniz'in batısındaki merkezlere şu ana kadarki en büyük kapasite aktarımına şahit olduk" dedi.
Chandler, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının ardından bu ülkeden gelen rezervasyonların öngördükleri kadar düşmediğini de belirtti.
İlgili Haberler

UFTAA Kongresi İstanbul'da yapılacak
Dünya Seyahat Acentaları Birlikleri Federasyonu (UFTAA) Altın Jübile Kongresi, 25-26 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul Hilton Bosphorus Hotel'de yapılacak.

Anex Tour’dan Vali Çiçek’e plaket
Rusya ve BDT pazarının önemli tur operatörlerinden Anex Tour, turizme verdiği katkılar nedeniyle Muğla Valisi Amir Çiçek’e teşekkür plaketi sundu.

“TÜRSAB, kimsenin babasının çiftliği değil”
Güçlü TÜRSAB Sözcüsü Hasan Erdem, TÜRSAB yönetimine isyan etti.

Avrupa paket tur yönetmeliği değişiyor mu?
20. Federal Almanya Turizm Endüstrisi (BTW) Zirvesi'nde konuşan Şansölye Angela Merkel, seyahat sektörünün en hararetli tartışma konusu Avrupa Paket Tur Yönetmeliği konusunda açıklamalarda bulundu.

Anex Tour 2017’de Dalaman’a yoğunlaşacak
Moskova’dan Dalaman’a charter seferler başladı. Dün gelen ilk uçağın ardından Anex Tour’a ait ikinci uçak da Moskova’dan Dalaman’a charter uçuşunu yaptı.

ATOR Başkanı Lomidze: "Turizm piyasaları 2 milyon Rus turist kaybetti"
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, iç ve dış turizm piyasalarının 2 milyona yakın Rus turisti kaybettiğini bildirdi.
