Ankara-Moskova hattında devam eden siyasi gerilim Rus turist sayısını düşürünce Türk şirketleri yüzünü Batı'ya döndü. Özellikle eski Doğu Bloku ülkelerinden turist çekmek için yeni hamleler yapılmaya başlandı. Rusya turizm pazarının yüzde 30'unu tek başına karşılayan Türk kökenli Calypso Tour ise bu konuda ilk adımı atanlardan oldu. Hedefine Romanya'yı alan Calypso, ülkenin ilk turizm şirketlerinden ve dört büyük tur operatöründen biri olan Prestige Tours'u satın aldı.
HEDEF SAYIYI 20 BİNE ÇIKARMAK
Sabah'tan Kerim Ülker'in haberine göre Calypso, satın almanın ardından hemen Rumen turistleri yeni sezona yetiştirmek için harekete geçti. Şirket, İspanyol yatırım fonu GED'in bünyesinde bulunan Prestige Tours'u yurtdışında büyütmeyi planlıyor. Calypso, Romanya'da bir ilke imza atıp yaz döneminde Bükreş-Antalya charter uçuşları gerçekleştirecek. Geçen yıl 6 bin turisti taşıyan Prestige Tours'da bu yılki hedef sayıyı 20 bine çıkarmak.
ZENGİN RUSLAR'A HELİKOPTER KALDIRIYOR
2004'te Mustafa Kadiroğlu tarafından kurulan Calypso Tour, Rusya pazarının en büyük oyuncularından biri. Bu pazarda yüzde 30'luk payı bulunan Calypso ayrıca Ukrayna, Kazakistan gibi Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleriyle de çalışıyor. Zengin Ruslar'ı Türkiye'ye getiren şirket olarak tanınan Calypso, son olarak helikopter turizmine girmişti. Saati bin 500 euroluk fiyatlarla başlayan bu tur için Calypso Helikopter'i kuran Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kadiroğlu, VIP turistlerin dikkatini çekmeyi hedeflediklerini, aylık en az 100 saatlik uçuş planladıklarını dile getirmişti.
İlgili Haberler

ACE of M.I.C.E. ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde dördüncüsü düzenlenen sektörün “Oscar”ları olarak bilinen ACE of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

Schmetterling, Kuşadası toplantısını iptal etti
Alman turizm dergisi FVW’nin haberine göre Alman seyahat acentası zinciri Schmetterling’in 24 Nisan’da Özdere´de yapmayı planladığı yıllık toplantısı iptal edildi.

Thomas Cook, Türkiye’ye olan rezervasyon talebini arttıracak
Türkiye’ye yönelik rezervasyon taleplerini arttırmak isteyen Thomas Cook Türkiye tanıtım kampanyasında başlayacak.

Manuel Molina: “Türkiyesiz turizm olmaz”
Bağımsız Seyahat Acenteleri Örgütü’nün (TSS Group) Başkanı Manuel Molina, Türkiye’ye olan güvenini bir kez daha yineledi. Molina, “Türkiye, Avrupa turizmi için önemli bir durak.

ACE of MICE EXHIBITION İSTANBUL'DA BAŞLADI
Bu yıl 3’üncüsü, gerçekleştirilen ACE of MICE Kongre, Toplantı ve Etkinlik Fuarı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda başladı.

FTI, Hollanda merkezli havayolu şirketiyle anlaştı
Almanya'nın 4. büyük seyahat grubu FTI, Hollanda merkezli Transavia havayolu şirketi ile işbirliği anlaşması yaptı.
