Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2015

6 günde 3 şehir

1 dk okuma

ÇUKTOB Başkanı Murat Demir, bölge turizmcileri olarak Mersin, Adana ve Hatay’ı kapsayan tur paketi oluşturduklarını söyledi. Yabancı turistleri bölgeyi çekmek amacıyla hazırlanan pakette deniz turizmi için 2 gün Mersin’de, kültür ve inanç turizmi için ikişer gün Adana ve Hatay’da konaklama olanağı sunuluyor.

Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Çukurova’nın bir destinasyon olarak turizmindeki yerini almasını hedeflediklerini söyledi.

“Mersin, Adana ve Hatay’ı bir bütün olarak tanıtmaya ve paket turlara dahil etmeye çalışıyoruz” diyen Demir, Çukurova destinasyonunun turizmin tüm çeşitliliğine sahip olduğunu vurguladı.

Çukurova bölgesinde yer alan Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'deki turizmciler birlikte hareket edeceğini kaydeden Demir, “Özellikle yurtdışından gelecek turistler için Mersin, Adana ve Hatay’ı kapsayan turlara öncülük yapmak istiyoruz. Deniz turizmi için 2 gün Mersin’de, inanç ve kültür turizmi için Adana ve Hatay’da 2’şer gün konaklama şeklinde bir tur planı oluşturduk. Bunun için özellikle Avrupa ve Balkan ülkelerine çok daha fazla tanıtım yapılmalı. Onları getirmemizi kolaylaştıracak ulaşım sorununu çözmeliyiz. Gelmek isteyen turistin direkt havaalanına inmesi gerekiyor. İstanbul aktarmalı olduğu zaman sıkıntı yaşıyoruz. Havaalanı ve otel arasındaki mesafenin maksimum 1.5-2 saat olması gerekiyor” diye konuştu.

Demir; Mersin, Adana ve Hatay’daki turizmcilerin Avrupa ülkelerinden bölgeye direkt uçuşlar konulmasını beklediklerini belirterek, “Eğer Avrupa ve Balkan ülkelerinden bu bölgeye direkt uçuşlar konulursa tur operatörlerinin ilgisini Çukurova çekebiliriz. Bu konuda 3 ilin ekonomi ve siyaset aktörlerinden destek bekliyoruz” dedi.

Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2015
Destinasyon

Sürat motorlarına yasak geldi

Çeşme ilçesinde bot ve sürat motorlarının şamandıra ile belirlenen yüzme alanlarında faaliyet göstermesine yasak getirildi.

Tourism Today haber arşivi 2015
Destinasyon

Kapadokya'da balon kazası

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde meydana gelen balon kazasında 18 yabancı turist yaralandı.

Tourism Today haber arşivi 2015
Destinasyon

Macar basını Alanya’da

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı yetkilileri tanıtım çalışmaları kapsamında Macar gazetecileri Alanya’da ağırladı.

Tourism Today haber arşivi 2015
Destinasyon

19 yılda 4 kaza

Sıcak hava balonculuğunun dünyadaki önemli merkezleri arasında bulunan Kapadokya'da, 19 yılda 4 kaza meydana geldi. Bu kazalarda 5 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi yaralandı.

Tourism Today haber arşivi 2015
Destinasyon

Ünlü plajın mavi bayrakları tehlikede

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamı halkın kullanımına açılan 1,5 kilometre uzunluğundaki Konyaaltı sahilinin belirli noktalarına konumlandırılan cankurtaran kuleleri, cankurtaran…