Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2017

7 yıl sonra gelen İsrailli turistler lokum ve çiçekle karşılandı

2 dk okuma

İsrail’in Tel Aviv şehrinden Bodrum’a 7 yıl sonra 180 turist geldi. Milas-Bodrum Havalimanı'na inen turistler karanfil ve lokumlarla karşılandı. Çiçekleri gören turistler ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Karşılamaya TAV Milas-Bodrum Havalimanı İşletme Koordinatörü İclal Kayaoğlu, turistleri Bodrum’a getiren seyahat acentesinin Müdürü Yüksel Aslan, Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Genel Sekreteri Cemil Bayraktar katıldı.

Turistlerin uçaktan inmesinin ardından Tel Aviv-Bodrum uçuş hattının resminin bulunduğu pastayı, uçak pilotu ve mürettebat ile yetkililer beraber kesti.

İsrail’den Bodrum’a turist getiren seyahat acentesinin Bodrum yetkilisi Yüksel Aslan ise "Bodrum'a 7 yıl sonra ilk kez İsrailli turistleri getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Nisan ayında toplam 14 uçuş ile turistleri ilçemize getireceğiz. Mayıs ayından itibaren bu uçuşların sayısı artarak devam edeceği gibi bu yıl yaklaşık 15 bin İsrailli turisti Bodrum'a getirmeyi amaçlıyoruz. 4-7 Mayıs tarihleri arasında İsrail'e Bodrumlu otelciler ve meslek örgütleri ile birlikte bir tanıtım seyahati düzenleyeceğiz. Amacımız bu sayıyı önümüzdeki yıllarda daha da yukarılara çekerek İsrailli turist sayısını arttırmak" dedi.

TAV Milas Bodrum Havalimanı İşletme Koordinatörü İclal Kayaoğlu da şunları söyledi: "Türkiye'nin en iyi ve önemli turist destinasyonlarından olan Milas-Bodrum Havalimanı'na uçuş ağının gelişmesi için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Bodrum'da özellikle yurt dışı direkt uçuşların arttırılması için yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde tanıtım çalışmalarını sürdürüyoruz. Bodrum'un hak ettiği turizm potansiyeline kavuşması için elimizden geleni yapacağız."

İsrail’den Bodrum’a eşi ve çocuklarıyla birlikte tatile gelen Samir Aburas, Türkiye’yi çok sevdiğini ifade ederek, "Çok beğendim. Bu kez tatil tercihimizi Bodrum'dan yana kullandık. Türkiye'de tatil yapmaktan çekinmiyorum aksine aile olarak burada çok mutluyuz" dedi.

KategoriDestinasyon
EtiketlerİsrailBodrum
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2017
Destinasyon

Bodrum'un umudu mavi tur yolcularında!

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kocadon, "Fakat mavi tur yolcuları Türk havalimanlarına gelmek yerine Türkiye kıyıları yolculuğuna Yunan adalarından başlıyorlar.

Tourism Today haber arşivi 2017
Destinasyon

Rusya’da sorun yok, Almanya’dan umutluyuz

2017 turizm sezonunu değerlendiren Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, ”Antalya genelinde bu sene sadece Rus pazarından 3.5 milyon misafir bekliyoruz” dedi.

Üç ayda 168 bin turist ağırladı
Destinasyon

Üç ayda 168 bin turist ağırladı

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya Bölgesinde geçen yılın ilk üç ayında 168 bin 448 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.