Turizmci Taylan Gündeşlioğlu, iki gün içinde Alanya'da habere konu İsveçli turisti bularak basının karşısına çıkardı.
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) üyesi ve turizmci Taylan Gündeşlioğlu, açıklamasını ALTSO Meclis Başkanı Metin Atalay ve İsveçli turist Diana Madach ile birlikte yaptı. Gündeşlioğlu, "Dün İsveç gazetelerinde Alanya'da tatil yapan İsveçli turistlerin çıkan olaylarda restoranlara kilitlendiği ve darp edildiği şeklinde yalan haberler yapmışlar. Haberlere ilişkinde Alanya'da tatil yapan şuanda yanımızda bulunan turistin ağzından yazmışlar. Ben o tatil yapan kızı Facebook adresinden buldum ve kendisiyle iletişime geçtim. Kendisi ise bana haberin kesinlikle öyle bir şey olmadığını İsveç gazetesinin haberi yalan yazdığını söyledi. Şimdi bu İsveç gazetesinin yalanını ortaya çıkarmak için tatil yapan turisti beraberimizde getirdik" dedi.
Gerçekleri anlattı
Alanya’da tatil yapan Diana Macach ise o gün bir grup kız arkadaşlarıyla birlikte barlar sokağında oturduklarını ve olayların çıktığını söyledi. Bu tür olayların kendi ülkesinde de yaşandığını hatırlatan Macach, "Sağ olsun restoran çalışanları bizleri içeriye aldı. Olayın sakinleşmesinin ardından biz restauranttan ayrıldık. Bende bu olayı Facebook hesabımdan yazdım. Ve aynen şunu ifadeyi ettim "Alanya’da istenmeyen olaylar çıktı. Sağ olsunlar restaurant çalışanları bizleri içeriye aldı. Ve daha sonra otellerimize döndük" diye konuştu.
Facebook'tan buldu
Bu yazıyı Facebook hesabından paylaşmasının ardından İsveç’in önde gelen bir gazetesinden bir muhabirin kendisini aradığını ve olayla ilgili bilgi istediğini söyleyen Macach, "Ben de aynı Facebook’ta olduğu gibi dedim. Alanya'da ben şu anda tatildeyim. Hiç bir sıkıntı yok. Birazdan da denize gideceğim dedim. Sadece bunu söyledim. Bir gün sonra ise İsveç gazetesinde manşet olmuşum ve benim resmin kullanılmış. Aynı şu ifadelere yer verilmiş; 'Alanya’da İsveçli turistler tehlikede. Tatilleri zehir oldu. Alanya’ya gitmeyin şeklinde benim ağzımdan yalan haber yazmışlar. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Bu gazete benim ülkemin gazetesi. Ancak yalan haber servis etmiştir. 4 yıldır Alanya’ya geliyorum. Ve şimdiye kadar en ufak bir olay yaşamadım. Dönüş biletimi dahi almadım. Çünkü Alanya'da tatil yapmaktan memnunum. Kesinlikle çekinmelerine gerek yok. Ben rahatım ve huzurluyum. Bu haberi yapanları da kınıyorum" ifadelerini kullandı.
"Tahriklere kapılmayın"
ALTSO Meclis Başkanı Metin Atalay ise "İşte arkadaşların Avrupa basınının gerçek yüzünü görmüş olduk. Bir taşın üzerine 10 taş koyarak yalan haberler servis etmişlerdir. Alanya huzurlu bir kenttir. Böyle bir olayın aydınlamasına vesile olan Taylan Gündeşlioğlu kardeşimize teşekkür ederim. Bu tür haberlere itibar edilmemesini istiyorum. Alanya her zaman huzurlu olmuştur ve bundan sonra da olacaktır" dedi.
İlgili Haberler

Megakent'in kongre sayısı yüzde 280 arttı
İstanbul'daki kongre sayısı son 10 yılda yüzde 280 artarken yükselen başarı grafiğinde ICVB'nin sürdürdüğü etkin tanıtım ve pazarlama çalışmaları önemli rol oynadı.

Alman turist sayısı yüzde 40 düştü
Küçük Oteller Derneği / Kapadokya Temsilciliği'nin yapmış olduğu ve 2015 yılının ilk 7 ayının değerlendirildiği çalışmanın ikinci bölümü yayınlandı.

Turizm kenti olmak için düğmeye bastılar
Güney Marmara'nın turizm merkezi olma hedefiyle yola çıkan Mudanya Belediyesi, 2 üniversite ile işbirliğine giderek ilçenin turizm master planını hazırlamaya başladı.

Ege'nin gözbebeğinde kalite düştü
Bodrum'da esnaftan otelciye herkes zor durumda, tur operatörlerinin baskısı sonucu fiyat kırılması kaliteyi düşürdü, turistler ise yine de gelmiyor.

Turizmin merkezi haline gelecek!
İstanbul’u dünyanın önde gelen turizm merkezlerinden biri haline getirmeye katkı sağlamayı hedefleyen İstanbul Turizm Merkezi, Ataköy’de yaklaşık 1,5 milyar dolar'lık bir yatırımla gerçekleştiriliyor.

Turist sayısı 1 milyon 653 bine ulaştı
Türkiye'nin bin 484 kilometre ile en uzun kıyı şeridine sahip ili olan Muğla'ya bu yılın Ocak - Temmuz döneminde gelen turist sayısı 1 milyon 653 bine ulaştı.
