Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2015

Alp'lerden gelen tur operatörleri Marmaris'te

1 dk okuma

Hürriyet Gazetesi'nden Doğuş Esat Berme'nin haberine göre, Marmaris Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen toplantıda konuşan Marmaris Beldiye Başkanı Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt, 2014 Şubat ayından itibaren İsviçreli operatörlerle görüştüklerini, bugün de Marmaris'te bir toplantı düzenlediklerini söyledi. İsviçreli turist profiline bakıldığında Marmaris ve çevresinin tatile çıkan İsviçreli turistler için çok büyük önem taşıdığını belirten Kirt, sözlerine şöyle devam etti:

"Uzun zamandır yeni pazarlara açılmak için çalışmalara devam ediyoruz. İsviçre pazarı ile de uzun zamandır görüşmelerimiz devam ediyor. Bugün burada üçüncü kez bir araya geldik. Toplantılar sonucunda İsviçre pazarının Marmaris'e ilgisi olduğunu gördük. Sunexpress Hava Yolları da bu çalışmaya destek vererek 25 Eylül'den itibaren Zürih'ten Dalaman'a uçak seferi koydu. Bu seferlerin 2016 yılında kış aylarında da sürmesini sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Kış Aylarında Seyahat Eden İsviçreli Turistleri Marmaris'e Çekeceğiz

Türk - İsviçre Seyahat Acenteleri Birliği (TİSAB) Turizm Başkanı Ali Güney de, sadece kış aylarında 30 bin pax tur (kişi başı tur) sattıklarını belirterek, "İsviçreli turist profili doğal yaşamı seven, doğayla iç içe tatil yapan, rafting, bisiklet ve benzeri turlara rağbet gösteren bir çizgide yer alıyor" dedi.

Güney, "Kış aylarında 30 bin bisiklet tutkunu İsviçreli, Mayorka Adası'na tatile gidiyorlar. Bu neden Marmaris'e yönlendirilmesin? Her yıl 400 bin turist Türkiye'ye geliyor. Bu rakamlar arttırılamayacak rakamlar değil. Burada Marmaris'in payı da yükseltilebilir" şeklinde konuştu.

KategoriDestinasyon
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2015
Destinasyon

Konya Tanıtma Vakfı kuruluyor

Konya Tanıtma Vakfı’ının kuruluş görüşmeleri ile ilgili toplantı Konya Valiliği’nde gerçekleştirildi.

Tourism Today haber arşivi 2015
Destinasyon

Cazibe noktalarına ihtiyacı var

Delphin Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Cömertoğlu, "Birçok otelin kent merkezine ücretsiz şehir turları düzenlemesine rağmen bile dolmuyor.