Programda alternatif turizmin önemli adreslerinden biri olan Olympos Teleferik hakkında bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Haydar Culfa, teleferiğin her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti deniz seviyesinden 2.365 metre yüksekliğe taşıdığını belirtti.
“Kemer merkezine 20 dakika, Çamyuva, Tekirova ve Phaselis Antik Kenti’ne ise sadece 10 dakika mesafedeyiz. Misafirlerimizi 726 metre rakımdaki alt istasyondan, 10 dakika süren bir yolculukla 2.365 metre yüksekliğe çıkarıyoruz. Toplamda 5 kilometrelik bir teleferik hattımız var.”
Culfa, teleferik yolculuğunun muhteşem bir doğa ve manzara deneyimi sunduğunu ifade etti: “Misafirlerimiz, yolculuk sırasında bin metreyi aşan sedir ormanlarını ve Akdeniz’in eşsiz manzarasını izleme şansı buluyor. Olympos Teleferik, Antalya’nın en yüksek noktalarından birine çıkışı sağladığı için doğa severler ve macera tutkunları için vazgeçilmez bir deneyim sunuyor.”
Bölgede gerçekleştirilen aktiviteler hakkında da bilgi veren Culfa, adrenalin ve doğa tutkunları için birçok etkinlik sunduklarını dile getirdi:
“Yıl boyunca düzenlediğimiz etkinlikler arasında Tahtalı Run to Sky, Sea To Sky , Sky To Sea etkinleri ile yine zirvede Paragliding gibi aktiviteler bulunuyor. Ayrıca Ağustos ayında düzenlediğimiz Tahtalı Dağı partileri artık bir festivale dönüştü ve büyük ilgi görüyor. Sezonla birlikte bu tür etkinliklerimize yenilerini eklemeye devam edeceğiz.”
YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN İLGİSİ ARTIYOR
Olympos Teleferik’in hem yerli hem de yabancı turistlerden büyük ilgi gördüğünü belirten Culfa, özellikle Avrupa ve Asya’dan yoğun turist aldıklarını ifade etti: “Antalya’ya gelen turistlerin büyük bölümü teleferiğimizden faydalanıyor. Bunun yanı sıra Kore, Uzak Doğu ve Polonya’dan gelen turist sayımız her geçen yıl artıyor. İngiltere ve Almanya da en yoğun misafir aldığımız ülkeler arasında.”
Alternatif turizmin, turizm sektörü içindeki yerini de değerlendiren Culfa, bu konseptin otellerde konaklayan misafirlerin dışarıya çıkmasını sağlayan bir fırsat sunduğunu belirtti: “Alternatif turizm, misafirlerin sadece otelde konaklamaktan öteye geçip çevreyi keşfetmesini sağlar. Doğa, macera, spor ve kültürel aktiviteler içeren birçok seçenek mevcut. Bu tür alternafit destinasyonlar sayesinde turistler otel dışına çıkarak, bölgenin sunduğu farklı deneyimleri keşfedebiliyor.”
İlgili Haberler

Turistler, Butterflyworld Antalya'da 25 bin kelebek ile buluşacak
Her hafta Youtube üzerinden yayınlanan ve gazeteci turizm yazarı Halil Öncü’nün hazırlayıp sunduğu Turizm Dosyası programında bu hafta alternatif turizm ele alındı.

Tatil uzadı, Antalya doldu: Otellerde %80 doluluk bekleniyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam bayram tatilini 9 güne çıkardığını açıklamasının ardından, Antalya'daki otellerde hareketlilik yaşanıyor.

Antalya'da turizm sezonu, İranlı turistlerle açıldı
İran'dan çok sayıda turist, dünya çapında 300 milyondan fazla insanın kutladığı 3 bin yıllık gelenek olan Nevruz Bayramı tatili için Antalya'yı seçti.

Kartalkaya'daki yangın faciası, bayram tatilinde Bolu’da turizmi vurdu
Bolu’da, Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel'de 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangın faciasının ardından otellerde Ramazan Bayramı tatili için rezervasyonlar yüzde 20'de kaldı.

Bodrum'da 9 günlük tatil, turizmciye motivasyon oldu
Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklaması, turizm sektöründe sevinçle karşılandı.

Bayramın yıldızı KKTC ve Antalya oldu
Bu yıl kış mevsiminin ardından gelen ilk tatil fırsatı olan Ramazan Bayramı’nda en büyük ilgiyi, birçok sanatçının da beş yıldızlı otellerde konser vereceği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile…

