Turizmin başkenti Antalya’ya 31 Temmuz itibariyle gelen ziyaretçi sayısı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 10,06 artış kaydederek 9 milyon 58 bin 186 oldu. İlk 7 ayda Antalya’yı en çok Ruslar ziyaret ederken, ikinci sırada İngilizler yer aldı.
Antalya’ya yılın ilk 7 ayında 9 milyon 58 bin 186 kişi geldi. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artışın yaşandığı şehre en çok turist gönderen ülkeler sıralamasında 2 milyon 40 bin 316 ziyaretçi sayısı ile Rusya ilk sırada yer aldı. Almanya 1 milyon 770 bin 225 ziyaretçi ile ikinci; İngiltere ise 874 bin 356 ziyaretçi ile üçüncü sırada yer aldı. İngiltere’yi sırasıyla Polonya, Hollanda, Kazakistan, Romanya, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya takip etti.
İlgili Haberler

Antalya’nın ünlü turizm merkezi Kaleiçi, UNESCO yolunda
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya'nın simge yapılarından tarihi Hadrian Kapısı'nda gerçekleştirilen temizlik, bakım ve koruma çalışmalarını yerinde inceledi.

Bodrum'a 24 saatte 20 bin araç girdi, trafik kitlendi
Muğla'nın gözde tatil beldesi Bodrum, hafta sonu tatilcilerin akınına uğradı. Son 24 saatte ilçeye giriş yapan araç sayısı 20 bini aşarken, trafik yoğunluğu sürücüleri zor durumda bıraktı.

Dünyaca ünlü yıldız Sharon Stone Bodrum’da: “Harika şeyler deneyimledim”
Dünyaca ünlü Amerikalı sinema yıldızı Sharon Stone, Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen gecede Uluslararası İkon Ödülü'nü aldı.

Turizmcilerinden “Pahalı” algısına tepki: “Bodrum'a haksızlık yapılıyor”
Türkiye'nin gözde turizm merkezi Bodrum, sosyal medyada dolaşan 'pahalı' algısına karşı tepkilerini yükseltiyor.

Almanya'da yaşayan iş adamı, vefa borcunu köyüne yaptırdığı otel ile ödedi
Tunceli'nin Pülümür ilçesine bağlı Kocatepe köyündeki otel, yurt dışında yaşayanlar tarafından büyük rağbet görüyor.

Bakan Ersoy: “Antalya’da dış hat yolcu rekorunu kırdık”
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Havalimanı'nda 3 Ağustos günü tüm zamanların dış hat yolcu rekorunun kırıldığını duyurdu.

