






Antalya'nın Manavgat ilçesinde bölgeden geçen hortumun yerinden söktüğü asırlık çam ağacı bir otel servisinin üzerine devrildi.
Titreyengöl Caddesi'nde otobüsün üzerine çam ağacının devrilmesi olayının bölgede gerçekleşen hortum nedeniyle meydana geldiği bildirildi. Otobüsün üzerine devrilen ağacın olduğu yerde incelemelerde bulunan Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri, böylesine bir olayı hortum dışında bir şeyin yapamayacağını belirterek, “Buradan geçen hortum otobüsün üzerine devirdiği ağacın yanında aynı yerde birçok ağacı belinden kırmış durumda. Aynı şekilde caddenin karşısında okaliptus ağaçlarını da belinden kırmış. Hortum buradan karşıya geçmiş” diye konuştu. Devrilen ağaç hakkında bilgi veren görevli, “Bu ağaç en az 150 yaşında. Görüldüğü gibi kökünün söküldüğü yerde 3 metrekare genişliğinde büyük bir çukur oluşmuş durumda” diye konuştu.
Sabah saat 07.30 sıralarında Manavgat’tan aldığı otel çalışanlarını Titreyengöl’de bulunan otele götürdüğünü belirten servis otobüsü sürücüsü Soner Sümer, “Titreyengöl Caddesi'nde 150 metre gittiğimde önüme bir ağaç düştü ve yolu kapattı. Aracı durdurup ineceğim sırada camın önünden büyük bir uğultuyla toz bulutu ve ağaç dalları geçti. Tam bu sırada büyük bir gürültü ve ağaç otobüsün üzerine devrildi. İçeridekiler büyük panik yaşadı. Yaralanan 6 arkadaşımız hastaneye kaldırıldı. 4 tanesi ayakta tedavi görerek taburcu edilirken, 2 arkadaşımız ameliyata alındı” dedi.
Öte yandan, otobüsün üzerine ağaç düşmesi sonucunda yaralanan ve hastanelere kaldırılan 6 otel çalışanından 4 tanesinin taburcu edildiği, Ali Tezcan ve Şerife Tezcan’ın ise ameliyata alındığı bildirildi. Diğer taraftan Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince gerekli önlemlerin alınmasının ardından kapatılan Titreyengöl gidiş yolu, Manavgat Belediyesi ve Orman İşletme ekiplerinin otobüs üzerindeki ve yoldaki ağaçları kaldırmaları ve otobüsün çekilmesinin ardından yeniden trafiğe açıldı.
İlgili Haberler

Turizmin başkenti Antalya yağmura teslim
Meteoroloji’nin turuncu kod uyarısı verdiği Antalya’da şiddetli yağış nedeniyle araçlar yolda kaldı, rögarlar taştı, halk otobüslerine su doldu.

Kardeş ülke Azerbaycan Türk turist sayısını artırmak istiyor
Azerbaycan Turizm Ofisi (ATB), İstanbul’da Azerbaycan Destinasyon Tanıtım Semineri düzenledi. Mandarin Oriental Bosphorus’ta düzenlenen seminerde 45’ten fazla turizm sektörü profesyoneli ağırlandı.

Zeugma, UNESCO Dünya Miras Listesi yolunda
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Zeugma Arkeolojik Sit Alanı’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında yetki…

İstanbul, 15 milyon turist sayısına ulaştı
2023 yılının Ocak-Ekim aylarını kapsayan ilk 9 aylık döneminde İstanbul’a gelen yabancı turist sayısı yüzde 12 artış göstererek 14,9 milyonu aştı.

Ünlü destinasyon şehre giren turistlerden 5 Euro alacak
Venedik, yoğun hafta sonlarında aşırı kalabalıklaşmayı önlemek için bir turizm vergisi uygulamaya koyuyor. Yetkililer, programın detaylarını açıkladı.

Çinli turistler, Antalya-Kaleiçi’ni tanıyacak
Antalya’nın tarihi kent merkezi Kaleiçi, artık Çin’de de tanıtılıyor.

