Tourism Today — Türkiye ve Dünyadan Turizm Haberleri
TT16 Ekim 2026 Cuma
Antalya’da plajlar define avcılarına kaldı

Antalya’da plajlar define avcılarına kaldı

1 dk okuma
Google'da öne çıkar
Turizm gündemini Google'da önce bizden görünTercih edilen kaynak yap

Antalya’nın Alanya ilçesinde yabancı turistlerin otellerine çekilip boşalttığı plaj, define avcılarına kaldı. Sahilde turistlerin düşürdüğü değerli eşyaları dedektörle arayan avcılardan biri, hobi amaçlı yaptıklarını ama ne bulurlarsa kar olduğunu söyledi.

Alanya ilçesindeki İncekum Plajı’nda Kasım ayına girilmesiyle birlikte ilçedeki turistler otellerine çekildi. Plaj boş kalınca onların yerini define avcıları aldı. Turistlerin düşürdüğü metal eşya, altın bilezik, kolye, yüzük, gümüş ve madeni paraları dedektörle arayan define avcıları sahili karış karış gezdi; bazı noktalarda sinyal alınca kumu yanlarında getirdikleri kürekle kazdı.

“BİR ŞEY BULURSAK KAR”
Şu ana kadar sadece 1 euro bulduğunu belirten define avcılarından biri, “Her plajda arıyorlar. Turistleri rahatsız etmemek şartıyla, görevlilerle münakaşa etmeden arıyoruz. Hobi için yapıyoruz ama bir şey bulursak da kar” dedi.

“TURİSTLER ÇEKİLİNCE TÜRÜYORLAR”
Ankara’dan tatil için Alanya’ya gelen Sadettin Eroğlu ise, “Turistler çekildiği zaman bunlar böyle türüyorlar. Sanırım yazın turistlerin düşürmüş oldukları ziynet eşyalarını arıyorlar. Birkaç defa bulduklarını da gördüm. Bunu geçim kaynağı yapmışlar” diye konuştu.

KategoriDestinasyon
EtiketlerAntalyaAlanya
Beğendiniz mi?
Haberlerimizi Google'da öne çıkarınTercih et
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler