Antalya Büyükşehir Belediyesi, 6 kilometre uzunluğundaki dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’ne uygulanması planlanan projeyi ihaleye çıkardı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici başkanlığında Büyükşehir Belediyesi encümen toplantı salonundaki ihale saat 14.00’te başladı. Yaklaşık 2 dakika katılımcı bekleyen komisyon, katılımcı firma olmaması nedeniyle ihaleyi kapattı. Genel Sekreter Ekici, ihale için 3 firmanın şartname aldığını, ancak hiçbir firma temsilcisinin katılmadığını kaydetti. Ekici, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatları doğrultusunda aynı usulle ihaleye çıkacaklarını belirtti.
29 yıl süre ile artırıma esas yıllık bir bedel karşılığı işletilmesini ve süre sonunda bedelsiz olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmeyi kapsayan ihale ileri bir tarihte tekrar edilecek. İhalede, Konyaaltı Varyanttan, limana kadar tüm sahili kapsayan projenin yaklaşık yatırım bedeli 129 milyon 471 bin 934 TL olarak belirlenmişti.
İlgili Haberler

Kanal İstanbul, ekolojik turizm merkezi olacak
Kanal İstanbul kapsamında yer alacak projelerin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Kanal İstanbul’un etrafında ekolojik turizm alanı da olacak.

Bodrum 23 ülkede tanıtılacak
Bodrum'u tanıtma çalışmalarını sürdüren Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV), Londra’da 07-09 Kasım 2016 tarihleri arasında kapılarını açan World Travel Market (WTM) turizm fuarına katıldı.

Bozcaada dünya gündeminde
Bozcaada'nın cennet iki koyunun işletmeye açılması kararı üzerine Twitter üzerinden #bozcaadabizim başlığıyla açılan tepki kampanyası, Türkiye'de paylaşma rekoru kırıp birinci, dünyada 4. "TT" oldu.

Alman turizm acentaları Antalya’yı yakından tanıdı
Türk turizminin en temel bileşeni durumunda olan Almanya’nın önde gelen 120 seyahat acentasının üst düzey yöneticileri, Rixos Beldibi’nde Tropo’nun düzenlediği dev bir organizasyonla bir araya geldi.

Dupnisa Mağarası ziyaretçilere kapatıldı
Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı Sarpdere köyünde bulunan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İl Özel İdaresinin çalışmaları doğrultusunda düzenlenen Dupnisa Mağarası, 16 türde yaklaşık 60 bin…

Çevre Bakanlığı'ndan Bozcaada açıklaması
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Çanakkale'nin Bozcaada ilçesi Sulubahçe mevkisi kıyılarında hiçbir şekilde yapılaşmaya izin verilmeyeceği bildirildi.
