Armutlu'da turizm tahsisi alanı olarak açıklanacak 500 dönümlük alanla ilgili karar merakla bekleniyor. Konu Orman Bakanlığı'ndan önümüzdeki günlerde Turizm Bakanlığı'na havale edilecek. Ardından ise konuyla ilgili nihai karar açıklanacak.
Habertürk gazetesinde yer alan bilgiye göre, turizm tahsisi ile ilgili bir sıkıntı yaşayacaklarını düşünmediğini dile getiren Termal Belediye Başkanı Mehmet Birkan, "Turizm tahsisi konusu seçim sonrasına kaldı. Ancak herhangi bir sıkıntının yaşanacağını düşünmüyorum. Şimdiden 3 büyük otel zinciri turizm tahsis alanına talip oldu. Görüşmelerimizde oldu. Orman Bakanlığı'ndan rapor çıktıktan sonra konu Turizm Bakanlığı'na gelecek.Bakanlık tahsise çıkacak. Yaz sonu biter diye tahmin ediyorum. Seçim sebebiyle 2 aylık bir ara verdik. Ama 7 Haziran'dan sonra tekrar bu meseleye asılacağız" dedi.
Birkan, "bu yıl ilçemize gelecek turist sayısında artış olmasını bekliyoruz. Geçen yıl 70 bin civarında turist ağırladık. Bu yıl ki hedefimiz ise 100 bin turisti Armutlu'da misafir etmek. Ramazan'ın ardından eylül ortalarına kadar sezonun hızlı geçeceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu.
İlgili Haberler

Üç büyüklerden turizm yatırımı
Türkiye'de perakende sektörünün önemli 3 ismi, Marmaris Bozburun'da turizm yatırımına imza attı.

5 ayda 1 milyon turist ağırladı
Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 5 aylık döneminde 1 milyon turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Dünya mirası Bursa’da turizme kazandırılacak
Osmangazi Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren çarşı ve meydanlarını kentsel dönüşüm projeleriyle yeniliyor.

Megakent turizmde dünya 5.'liğine yükseldi
MasterCard 2015'te en çok yabancı ziyaretçi gelmesi beklenen şehirleri sıraladı. İstanbul, geçen yıla göre 2 sıra yükseldi.

Antalya Sualtı Müzesi ile 500 bin yeni turist
Turizmin başkenti Antalya’da Deniz Ticaret Odası’nın kuracağı sualtı müzesi ile kente 500 bin yeni turist kazandırılması hedefleniyor.

Efes'e 10 milyon dolarlık tesis
İzmir'in Selçuk ilçesinde turizm alanında farklı ve önemli bir proje olarak dikkat çeken Cittantica Ephesus Park tesisinin işletmeciliğini B&T Group adına Kaskan Kuyumculuk'un sahibi Birol Kankan…
