Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Bodrum’a daha fazla Rus turist gelecek

Bodrum’a daha fazla Rus turist gelecek

2 dk okuma

"Bodrum’da çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz!"
Bodrum La Blanche Island’ın Genel Müdürü Ülkay Atmaca yaptığı açıklamada “Sezonla ilgili olarak eski bir Antalyalı yeni bir Bodrumlu hatta daha eski bir Bodrumlu olarak hem Antalya’yı hem Bodrum’u iyi bilen biri olarak hem Kemer’i, Antalya’yı hem de Bodrum’u takip ediyoruz. Çünkü geçen sene ordaydık ve orda ki yaşanan sıkıntıların başka bir versiyonunu biz bu sene burada yaşıyoruz. Geçen sene Antalya’ya Rus gelmediği için sektörün alt dinamikleri çok büyük zarar görmüştü. Bu senede Bodrum’un ana pazarı olan Avrupa pazarında sıkıntı olduğu için Bodrum’da çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz ama sivil toplum kuruluşları, turizmciler, belediyemiz diğer bütün kuruluşlar kışın çok büyük emek verdiler ve verdik. Özellikle kış boyunca Bodrum Tırımız çok büyük ilgi çekti. İnandığımız efekti gördük benim hayatımda gördüğüm en başarılı reklam çalışmalarından bir tanesiydi. Zor geçen bir sene ama bunu da atlatacak güçteyiz. Ben en kısa zamanda komşularımızla gelen barışın bu ülkeye hak ettiği turisti bizim vereceğimiz servisin her şeyi bir anda toparlayacağını ve kısa vadede iyi günlere gideceğimizi düşünüyorum” dedi.

"İç pazarda beklentilerimiz üzerine çıktık!"
Ege’nin incisi Bodrum’da yer alan La Blanche Island’ın Genel Müdürü olarak tesis ve şu andaki ve sonrasındaki doluluklar konusunda da açıklamalarda bulunan Ülkay Atmaca, “ Bodrum’a 25 kilometre uzaklıkta 2014 Temmuz’da açılan bir tesis burası. 508 odamız var. Ağırlıklı olarak Avrupalı turistin az oluşu nedeni ile Türk misafirler, iç pazarla yoğun olarak çalışıyoruz, paydaşlarımız ile iyi bir işbirliğimiz var. İç pazarda beklentilerimiz üzerine çıktık. Avrupa’da ki boşluğu orayla değerlendiriyoruz, Orta Doğu’da artış var bu sene ondan maksimum payımızı almaya çalışıyoruz. Gerek İran, gerek bu sene tekrar başlayan İsrail ama genelde Filistinlilerin geldiği bir Pazar oluştu. Bunun dışında mümkün olduğuca Antalya izin verdiği sürece de biraz Rus turist almaya çalışıyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı yapmıştık onun meyvelerini toplamaya çalışıyoruz. Genel olarak doluluğumuz gayet iyi gidiyor, yaklaşık 25 gündür sürekli doluyuz. Temmuz, Ağustos’un çok iyi geçtiğini düşünüyorum, eylülün orasına kadar bir problem gözükmüyor. Ondan sonraki hedeflerimizde alabildiğimiz kadar Avrupalı turist ve toplantı gruplarıyla hayatımıza devam edeceğiz” dedi.

“Avrupa pazarını Ruslarla telafi etmeye çalışıyoruz”
Avrupalı turistin Bodrum’dan ayağını kestiğine dikkat Çeken La Blanche Island Hotel Genel Müdürü Ülkay Atmaca, “ Avrupalı turist gelmeyince ciddi doluluk sıkıntıları yaşıyoruz. Çünkü 15 Nisan’da açılması gereken birçok tesis Nisanın sonu, mayıs ortalarına kaydı. Bunun da sebebi Avrupa pazarı. Geçen sene Antalya’da ki Rus turistin gelmeyişi nasıl Avrupa pazarıyla telafi edilmeye çalışıldıysa, burada da Ruslarla etmeye çalışıyoruz. Kışın yaptığımız çalışmaların meyvesini alıyoruz. Yeni bir iki tur operatörü Bodrum’a gelmeye başladı. Fakat Antalya’daki gerek fiyat politikası gerek rekabet koşulları şansımızı biraz zorlaştırıyor ama Bodrum’un zaten kendine has bir müşteri kitlesi var o da genelde Bodrum’u tercih ediyor. İnanıyorum ki, bundan sonraki yıllarda Bodrum’a daha fazla Rus turist gelecek” diye konuştu. (Halil Öncü)

Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2017
Destinasyon

Rehberlerden Kapadokya için 100 bin lira

Kapadokya'da faaliyet gösteren 100 profesyonel turist rehberi, biner lira katkı sağlayarak kurdukları şirketle bölgenin tanıtımına katkı sağlamayı hedefliyor.