Bodrum Otelciler Derneği (BODER), Gazete Oksijen’de yayımlanan tatil fiyatları karşılaştırmasında Bodrum için açıklanan 386.521 TL’lik maliyete eksik veri nedeniyle tepki gösterdi.
BODER, konu ile ilğili olarak yazılı bir açıklama yaparken Gazete Oksijen Yayın Yönetimine gönderdiği yazı ile cevap, düzeltme ve veri paylaşımı talebinde bulundu.
BODER'in basın açıklaması şöyle:
BASIN AÇIKLAMASI
BODER: “Bodrum tek bir veri kaynağıyla değerlendirilemez”
Gazete Oksijen’de 22.06.2026 tarihinde yayımlanan tatil fiyatları karşılaştırmasına ilişkin haberde, Bodrum için açıklanan 386.521 TL’lik maliyetin hangi oteller, hangi oda tipleri, hangi satış kanalları ve hangi hesaplama yöntemiyle belirlendiği açık değildir.
Bodrum gibi farklı gelir gruplarına hitap eden geniş konaklama çeşitliliğine sahip bir destinasyonun yalnızca tek bir yabancı rezervasyon platformu üzerinden değerlendirilmesi sağlıklı değildir. Birkaç yüksek fiyatlı tesisin sonucu tüm Bodrum’a mal edilemez.
Ayrıca uçak bileti fiyatlarının otel fiyatı gibi algılanması da doğru değildir. Uçak bileti fiyatları; dönem, doluluk, son dakika araması ve havayolu fiyatlama politikalarına göre değişmektedir.
Haberde 847 otelin hangi kriterlerle seçildiği, otel standartlarının nasıl denkleştirildiği, Didim, Kuşadası, Çeşme ve Alaçatı gibi önemli Ege destinasyonlarının neden kapsam dışında bırakıldığı ve sektör temsilcilerinden neden görüş alınmadığı açıklanmaya muhtaçtır.
Bodrum Otelciler Derneği olarak, 2 gün boyunca söz konusu habere ilişkin ayrıntılı değerlendirmelerimizi, metodolojik itirazlarımızı, düzeltme taleplerimizi ve veri paylaşımı beklentilerimizi içeren 14 sayfalık kapsamlı yazımızı ayrıca Gazete Oksijen Yayın Yönetimi’ne ileteceğiz.
BODER olarak talebimiz; Bodrum’un ve Türk turizminin eksik verilerle değil, doğru, şeffaf ve karşılaştırılabilir bilgilerle değerlendirilmesidir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Bodrum Otelciler Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı
Ömer Faruk Dengiz

