Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Çeşme'ye yapılmış çok büyük bir hakaret, ihanet!

Çeşme'ye yapılmış çok büyük bir hakaret, ihanet!

3 dk okuma

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Orhan Belge, Yunanistan'ın Sakız Adası ve Çeşme karşılaştırmasından yakınarak, “Bizi adalarla karşılaştırmak, elma ile armudu karşılaştırmaktan bile kötü. Çeşme'deki bu hizmeti Sakız Adası'nda bulamazsınız. Şu anda onlar fiyatları yükseltmişler ve bize gelen duyumlara göre de artık yavaş yavaş ayaklarını kesti insanlar. Sezon başlamadan algı başlıyor. Bu Çeşme'ye yapılmış çok büyük bir hakaret, ihanet” dedi.

Ünlü tatil merkezleri, yaz sezonunu artık yavaş yavaş kapatıyor. Ünlü tatil merkezlerinden İzmir'in Çeşme ilçesinde otellerdeki rezervasyonlar da yüzde 30'lara kadar düşerken, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Orhan Belge 2024 sezonunu değerlendirdi.

“TAM HEDEFLERİMİZE GENEL OLARAK ULAŞTIK MI?”
Belge, 2024'te hedeflere tam olarak ulaşılamadığını ifade ederek, 2025'ten umutlu olduklarını söyledi. Orhan Belge, “Bizim hedeflerimiz hep 2019 üzerineydi. 2019'da çok iyi bir sezon geçirmiştik. Daha sonra pandemiyle beraber bu düşüşe geçmişti ama 2022, 2023 hareketlendi, 2024'te neredeyse 2023'ü yakaladı. Tam hedeflerimize genel olarak ulaştık mı? Değil. Bizim tek hedefimiz; 2019 yılını yakalamak ve geçmek. Bunu 2025 yılında inşallah başaracağız. Biliyorsunuz Türkiye genelinde enflasyondan dolayı sıkıntılar oldu. İnsanlar seyahat özgürlüklerini aza indirmeye çalıştılar; yani yılda dört kere seyahat eden misafirlerimiz iki defa ya da bir defa gelir oldu. Ben bunun şu anda 2024 sonu itibarıyla düşüşe geçeceğine ve 2025 yılının erken rezervasyonlarında bunun yukarıya doğru artış göstereceğine inanıyorum” dedi.

“ELMA İLE ARMUDU KARŞILAŞTIRMAKTAN BİLE KÖTÜ”
Ünlü tatil merkezlerindeki “pahalılık” tartışmalarına değinen ÇEŞTOB Başkanı Belge, Türkiye'deki turizm merkezlerinin Yunan adalarıyla karşılaştırılmasından da yakındı. Belge, “Sadece Çeşme'ye özgü bir enflasyon yok. Türkiye'nin gerçeği ancak bizi adalarla karşılaştırmak, elma ile armudu karşılaştırmaktan bile kötü. Elma ile armut yine birbirine yakın. Çeşme'nin bu destinasyon hizmetini Sakız Adası'nda bulamazsınız. Zaten şu anda onlar da fiyatları yükseltmişler ve bize gelen duyumlara göre de artık yavaş yavaş ayaklarını kesti insanlar. Maalesef bir algı oluşturuldu. Çeşme'de herkese uygun tatil imkanı var. Benim genel müdürlüğünü yaptığım dört firma var, dört işletmem var ve bir tanesi de pansiyon. Yazın 2 bin liraya da kalacağınız otel var Çeşme'de, 14 bin liraya da, 10 bin liraya da, 8 bin liraya da. Restoranlar da aynı; yani her restoran farklı ve şu anda kanunen her restoran fiyat listesini koyuyor mu? Koyuyor. Herkes görüyor mu? Görüyor. Arz talep bu. Eğer herkes gidiyorsa, sonra da fişini çekip yayınlamak, algıdan başka bir şey değil” ifadelerini kullandı.

“BU ÇEŞME'YE YAPILMIŞ ÇOK BÜYÜK BİR HAKARET, İHANET”
Belge, şöyle devam etti: “Bayram süresince 18 bin, 20 bin Sakız Adası'na giriş var ama bize 1 milyon kişi geldi. O konuyla ben hiçbir şekilde karşılaştırmıyorum. Bakın sezon bitiyor, algı bitiyor. Sezon başlamadan algı başlıyor. Bu Çeşme'ye yapılmış çok büyük bir hakaret, ihanet. Çeşme çok farklı bir destinasyon. Eylül ayında denizimize girenler var, ekim ayında da girecekler, kasım ayında girecekler. Bunun havası hiçbir yerde yok. Sezon bitti, algı bitti. Bakın Çeşme, İzmir, Ege, Antalya, Bodrum, Marmaris nereyi sayarsanız sayın Türkiye'deki turizm ne İspanya'da var ne Yunanistan'da var.”

Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

ALTAV yönetimi, Syedra Antik Kenti’ni gezdi
Destinasyon

ALTAV yönetimi, Syedra Antik Kenti’ni gezdi

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) yönetimi kurulu üyeleri, Alanya’nın zengin tarihini tanıtma ve kültürel değerlerine dikkat çekme misyonu doğrultusunda, günbatımında Syedra Antik Kenti'nde özel…

Marmaris'te yaz bitse de turizm sezonu bitmedi
Destinasyon

Marmaris'te yaz bitse de turizm sezonu bitmedi

Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen turizm merkezlerinden biri olan Muğla'nın Marmaris ilçesinde, sonbahar mevsimi gelmesine rağmen plajlar yerli ve yabancı turistlerle dolup taşıyor.

Falezler mutlaka korunmalı!
Destinasyon

Falezler mutlaka korunmalı!

Elektrik Mühendisleri Odası (TMMOB) Antalya Şubesi, yaptığı açıklamada Antalya’nın dünyaca ünlü falezlerinin bir kısmının Kesin Korunacak Hassas Alanlar kapsamında çıkarılmasına tepki gösterdi.

Bodrum zor ama hareketli bir yaz sezonu geçirdi
Destinasyon

Bodrum zor ama hareketli bir yaz sezonu geçirdi

2024 yaz sezonunu değerlendiren POYD Bodrum Temsilcisi ve Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, Temmuz ortalarından itibaren dolulukların yüzde 90 seviyelerine ulaştığını söyledi.