Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Deprem sonrası turizmde güven inşa etme zamanı

Deprem sonrası turizmde güven inşa etme zamanı

1 dk okuma

Cem Kınay, "Son günlerde İstanbul'da yaşanan depremler hepimizi üzdü ve tedirgin etti. Bu sadece fiziksel bir sarsıntı değil aynı zamanda duygusal ve sektörel bir sarsıntı da ya yurt dışından gelen misafirlerimizin endişeleri, yerli turistin tereddütleri ve bizim içimizdeki belirsizlik. Ama otelcilik, zor zamanlarda bile misafire evindeymiş gibi hissettirme sanatıdır.

Peki bu dönemde ne yapabiliriz?

1. Güven veren iletişim kurmalıyız
Yapımızın dayanıklılığını, personelimizin acil durum eğitimini, misafirin konfor ve güvenliği için aldığımız önlemleri şeffaf şekilde paylaşmalıyız.

2. Esnek ve anlayışlı olmalıyız.
İptal ve değişiklik taleplerine anlayış göstermek, sadakati artırır. Kriz dönemlerinde gösterilen esneklik, uzun vadeli güvene dönüşür.

3. Yerli misafire özel içerikler üretmeliyiz.
İstanbul dışından gelen misafirlere küçük kaçamaklar, gastronomik deneyimler, kültürel etkinlikler sunmak bu dönemin çıkış yolu olabilir.

4. Umut ve dayanışma göstermeliyiz.
Sadece ticari değil, insani mesajlarla da sahada olmalıyız. Otellerimizin topluma nasıl katkı sağladığını göstermek, markamızın değerini yükseltir.

Bu dönemi dayanışma, şeffaflık ve empatiyle atlatacağımıza inanıyorum Gelin birlikte İstanbul'un ve Türkiye'nin misafirperverliğini yeniden hissettirelim."

KategoriDestinasyon
Etiketlerİstanbul
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Edirne'deki Kakava Şenlikleri, otelleri doldurdu
Destinasyon

Edirne'deki Kakava Şenlikleri, otelleri doldurdu

Edirne'de, 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanacak UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ndeki Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri öncesi otellerin rezervasyon doluluk oranı yüzde 80'e ulaştı.

Bodrum, 2025 sezonunu hareketli geçirecek
Destinasyon

Bodrum, 2025 sezonunu hareketli geçirecek

Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, erken rezervasyonlar ve gelen taleplere bakıldığında Bodrumda hareketli bir sezonun yaşanmasını beklediklerini söyledi.