Mardin Otelciler ve Turizmciler Derneği (MOD) öncülüğünde, Aydın Açık iş birliğiyle düzenlenen Fashion Week Mardin, modanın evrensel dilini Mezopotamya’nın kadim mirasıyla buluşturdu.

Maridin Hotel’in ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonda; Muammer Ketenci, Gözde İşbilir, Gizem Lal Bülbül, The Icon Man Haute Couture (Amsterdam), Masculini (İtalya) ve Mardin’in kültürel mirasını yansıtan Bindallı Koleksiyonu moda tutkunlarıyla buluştu. Gecenin en dikkat çeken sunumlarından biri ise Muammer Ketenci’nin Mezopotamya’dan ilham alarak hazırladığı “Mezopotamya Etno” koleksiyonu oldu.
MOD Başkanı Seçkin Acar, “Hedefimiz yalnızca bir defile düzenlemek değil; Mardin’i moda ve tasarım dünyasının önemli merkezlerinden biri haline getirmek, genç tasarımcıları sektörün önde gelen isimleriyle buluşturmak ve şehrimizi katalog çekimleri ile uluslararası moda projelerinin tercih ettiği bir destinasyona dönüştürmektir” dedi.
Fashion Week Mardin, Mardin’in tarihi ve kültürel mirasını moda aracılığıyla dünyaya tanıtmayı hedefleyen yeni bir vizyonun ilk adımı olarak büyük beğeni topladı.


İlgili Haberler

Japon arkeolog Türkiye’de insanlık tarihinin izini sürüyor
Anadolu'daki insanlık tarihinin izlerini araştıran Japon arkeolog Doç. Dr. Kimiyoshi Matsumura, Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesindeki Büklükale'de birçok medeniyetin bıraktığı izleri gün yüzüne çıkarıy

Antalya’daki bu mağara doğal güzelliğinin yanı sıra hüzünlü hikayesi ile de dikkat çekiyor
Alanya’da bulunan Cüceler mağarası yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Mağara, sadece doğal güzelliğiyle değil hikayesi ile de insanları kendisine çekiyor.

COP 31, Antalya'ya 11 günde 2 milyar dolar gelir bırakacak
Antalya'da düzenlenecek COP 31 İklim Zirvesi'ne 120'ye yakın devlet başkanı katılacak. 11 gün sürecek dev organizasyonun kente 2 milyar dolar gelir sağlaması hedefleniyor.

BN Hotel Thermal & Wellness İcra Kurulu Başkanı Yusuf Narlı: “Mersin, yılın ilk yarısında geçen yılı yakaladı
BN Hotel Thermal & Wellness’ın İcra Kurulu Başkanı Yusuf Narlı, Mersin turizminin yılın ilk yarısında savaş gündeminden sınırlı ölçüde etkilendiğini, kentte 2026’nın ilk yarısındaki geceleme sayısının

Ankara Valiliği NATO önlemlerini açıkladı: 5 gün Ankara’ya giremeyecekler
Ankara Valiliği, düzenlenecek olan NATO Zirvesi kapsamında alınacak önemler hakkında açıklama yaptı.

Antalya’nın doğa harikası falezlerinde plaj keyfi başladı
Antalya'nın dünyaca ünlü falezlerinde yer alan Muratpaşa Belediyesi'nin mavi bayraklı plajları, berrak denizi ve konforlu hizmetleriyle yaz sezonuna merhaba dedi.

