Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2017

Haftada 25 bin turist getirecek

1 dk okuma

Lemar Tour ve Ukraynalı partneri TPG ortaklığı ile Kiev’den gelen sezonun ilk Ukraynalı kafilesi için YDA Dalaman Havalimanı'nda karşılama töreni ve kokteyl hazırlandı. Uçak’tan inen Ukraynalı misafirler çiçekler ile karşılandı.

Ukrayna’dan Bravo Airways ile gelen 167 yolcu için karşılama töreni düzenlediklerini aktaran YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü Orçun Songur, “Sezonun ilk kafilesini karşıladık. Umarım bölgemize ve havalimanımıza hayırlı ve uğurlu gelir. Bundan sonraki seferlerimizde de doluluk oranı yüksek şekilde uçak sayılarımızı arttırmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Sezona İsrail ve İngiltere’den gelen uçaklar ile başladıklarını hatırlatan Songur, “Hafta sonu karşılama törenlerimiz devam edecek. Ukrayna ve Rusya’dan yelpazemizi çoğaltacağız. Avrupa ve Ortadoğu’dan gelen uçaklar ile turist sayımızı arttırmayı planlıyoruz” dedi.

Lemar Tour Ege Bölge Müdürü Nihat Semih Mod ise haftada 9 uçak ile 25 bin turisti ülkeye getirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Ukrayna’nın seçkin acentelerinden 34 turizmciyi bölgeye getirdiklerini belirten Mod şunları söyledi: “Mayıs sonu itibari ile haftada 9 uçağa çıkıyoruz. Kiev ana merkez olmak üzere Ukrayna’nın çeşitli şehirlerinden uçuşlarımız olacak. Bunun yanında bölgenin tanıtımı için gelecek VIP gruplarımız olacak.”
Bölge Müdürü Mod, gelen turistlerin ağırlıklı olarak Marmaris ile Fethiye ve Sarıgerme’yi tercih ettiklerini de sözlerine ekledi.

Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2017
Destinasyon

İzmir turizmindeki düşüş önlenemiyor

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin (ETİK) Mart ayı yönetim raporu, İzmir turizmindeki önlenemeyen düşüşü gözler önüne serdi.

Tourism Today haber arşivi 2017
Destinasyon

Mall of Antalya’da hedef 12 milyon ziyaretçi

Türkiye’nin en büyük yerli AVM yatırımcısı Torunlar GYO tarafından 100 milyon Dolar’lık yatırımla hayata geçirilen Mall of Antalya 28 Nisan’da kapılarını ziyaretçilerine açıyor.

Tourism Today haber arşivi 2017
Destinasyon

Antalya’daki EXPO alanına talip yok

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, EXPO 2016 Antalya’nın 2022’ye kadar bir özelleştirme süresi olduğunu belirterek, “Ama biran önce buranın sahibini bulmasının doğru olacağı inancındayım.