Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Jet2 Kemer için 510 bin koltuk ayırdı

Jet2 Kemer için 510 bin koltuk ayırdı

2 dk okuma
Jet2 Kemer için 510 bin koltuk ayırdı
Jet2 Kemer için 510 bin koltuk ayırdı
Jet2 Kemer için 510 bin koltuk ayırdı
Jet2 Kemer için 510 bin koltuk ayırdı
Jet2 Kemer için 510 bin koltuk ayırdı

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İngiltere'nin en önemli tur operatörlerinden Jet2 yetkilileriyle online olarak bir görüşme gerçekleştirdi.

Tanıtım ataklarına hız kesmeden devam eden Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, meclis kararıyla İngiltere’nin en önemli tur operatörlerinden olan Jet2 ile 60 bin avroluk tanıtım anlaşmasının ardından Jet2 yetkilileriyle online olarak görüştü.

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz'ın uzaktan bağlantı kurduğu görüşmede, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) As Başkanı Ayhan Çakıcı ve Kemer Turizmci ve İş İnsanları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez de yer aldı.

Görüşmede, Jet2 ile yapılan 60 bin avroluk tanıtım anlaşmasının ardından İngiltere pazarıyla ilgili veriler paylaşıldı.

Jet2 ile yapılan anlaşma sonrasında Kemer'e gelen İngiliz misafir sayısında geçen seneye oranla yüzde 213 artış olduğu belirtildi. Ayrıca şu ana kadar İngiltere’den 9 bin 600 erken rezervasyon yapıldığı kaydedildi.

Bu seneki turizm sezonunda İngiltere'nin 11 farklı şehrinden haftada 83 uçuş yapacak olan Jet2 yetkilileri, Kemer kapasitesini yüzde 9 oranında artırmak istediklerini belirtti.

KEMER'E 510 BİN KOLTUK
Jet2 ile yapılan tanıtım anlaşması meyvelerini vermeye devam ediyor. Önceki yıllara oranla Kemer'e gelen İngiliz misafir sayısında artış gözlenirken, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu öncülüğünde yapılan 60 bin avroluk tanıtım anlaşmasının ardından Jet2, Kemer'e 510 bin koltuk ayırdı.

Öte yandan Jet2 yetkilileri, Kemer'e gelen İngiliz misafirlerin yüzde 78'inin aile tatili için gelenler olduğunu kaydetti.

Başkan Topaloğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Kemer’i en iyi şekilde tanıtmaya devam ettiklerini söyledi.

Jet2 ile daha önce 60 bin avroluk tanıtım anlaşması imzaladıklarını hatırlatan Başkan Topaloğlu, “Yaptığımız anlaşma meyvelerini vermeye devam ediyor. İngiltere’den gelen misafir sayılarımızda büyük bir artış var. Bu sene Kemer için 510 bin uçak koltuğu ayırmışlar. Kemer’imize gelen İngiliz misafir sayısında geçene seneye oranla yüzde 213 artış olduğunu söylediler. Bu bizim için çok önemli. 2025 yılının kış aylarında Kemer’de açık otel aradıklarını belirttiler. Kış turizmini de canlandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl iyi bir turizm sezonu bekliyoruz” dedi.

Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Afrika Turizm Forumu, yeni fırsatlar sunacak
Destinasyon

Afrika Turizm Forumu, yeni fırsatlar sunacak

Turizm sektörü için katma değer üretmek, yeni pazarlar keşfetmek ve geliştirmek üzere Antalya Turizm Fuarı yaratıcısı GMT Fuarcılık tarafından tasarlanan Afrika Turizm Forumu, 20-21 Mayıs 2024…

Orta Karadeniz'de hedef Arap turistler
Destinasyon

Orta Karadeniz'de hedef Arap turistler

Türkiye’de tarih ve doğanın iç içe olduğu şehirlerin bulunduğu Orta Karadeniz Bölgesi’ne Suudi Arabistan’dan turist çekilmesi planlanıyor.