Türkiye'nin önemli turizm bölgelerinden olan Kapadokya Bölgesi'ni Kasım ayı içerisinde 203 bin 905 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.
Türkiye'nin peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimleri ile en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, Kasım 2018 döneminde 203 bin 905 turistin ziyaret ettiği bildirildi.
Nevşehir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Kapadokya bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizme açık bulundurulan Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Açıksaray ve Mustafapaşa ören yeri, Nevşehir, Ürgüp, Hacıbektaş Arkeoloji ve Etnografya ve Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi, Çavuşin, Gülşehir St. Jean, Mustafapaşa ConstantinEleni, Karanlık ve El Nazar Kiliseleri ile Özkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı kentlerini Kasım 2018 ayı döneminde 203 bin 905 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi. Kapadokya bölgesini ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerden 92 bin 528'i Göreme Açık Hava müzesini ziyaret ederken, 41 bin 32'si Kaymaklı Yer altı şehrini, 17 bin 175'i ise Hacıbektaşı Veli Müzesini ziyaret etti.Geçen yılın aynı döneminde ise Kapadokya bölgesini 139 bin 177 yerli ve yabancı turist ziyaret etmişti.
İlgili Haberler

Travel Turkey İzmir Fuarı 12. kez kapılarını açtı
Travel Turkey İzmir'in resmi açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Ankara Travel Turkey İzmir’de
Ankara, Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir Fuarı’nda yerini aldı.

Kapadokya’da balon turları iptal edildi
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da yapılan sıcak hava balon turları olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

Firuz Bağlıkaya: “2019’da 1 milyon turist bekliyoruz, otel yatırımları başladı”
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Şanlıurfa Göbeklitepe’de tarihi kazıların devam ettiğini ancak bölgede tanıtım eksikliğinin olduğunu belirterek, “2019'da 1 milyona yakın turist bekliyoruz, bu…

Otellere ilave olarak yeme-içme sektörü de gelişmeli
Bu yıl başarılı bir yıl geçirdiklerini kaydeden Mira Cappadocia Hotel Kurucu Ortağı Uğur Şeker, “Geçen sene ile karşılaştırdığımızda, bu yılı %15 talep artışıyla kapatıyoruz.

Turizm yatırımcılarına yatırım çağrısı yaptı, Antalya’ya rakip olacak
Karaderili şirketler grubu Ceo’su Tevfik Talas, Yalova’nın Termal ilçesinde hayata geçirilen yatırımla Türkiye’nin kongre oteli olmayı hedeflediklerini söyledi.
