Özellikle son bir senedir Hindistan'dan düğün organizasyonu için pek çok alıcının İstanbul'a geldiğini söyleyen Turizm Medya Grubu Kurucusu Volkan Ataman, "Hindistan Türkiye'yi yeni yeni keşfediyor. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu iş turizme ciddi döviz bırakacak. Gelecek yıl en az 10 Hint düğünü organizasyonu görürüz. 2-3 bin kişilik düğünlerden bahsediyoruz. Bu da ortalama 80-100 milyon dolar anlamına geliyor" dedi. Ayrıca Ataman önümüzdeki sene özellikle İstanbul'da tek seferde 8 ila 10 milyon dolar arasında bütçesi olan Hint düğünlerinin oldukça ses getireceğinin altını çizdi.
Hint düğünü büyük bir pazar
Mısır'ın da düğün turizmi açısından büyük potansiyele sahip olduğunu ancak yaşanan siyasi sıkıntılar sebebiyle organizasyonların ertelendiğini dile getiren Ataman, "Şu an en gözde ülke Hindistan. Ancak 2016'da yurtdışından 1 milyon euro ve üzerinde bütçesi olan yaklaşık 50 düğün yapılacak. Suudi Arabistan, Azerbaycan ve Kazakistan öne çıkıyor" dedi.
Bir Hint düğününün konuklarla birlikte çok büyük bir pazar yarattığının altını çizen Ataman, "Bu yılki fuarda 300 alıcı ve yüzde 20'si yabancı 15 bin profesyonel katılımcının yer almasını bekliyoruz" diye konuştu.
İlgili Haberler

Polonya’nın danışmanı Alanya’da
Alanya Tanıtma Vakfı, Polonya Turizm Bakanlığı danışman şirketlerinden Aktero’nun sahibi Tomasz Rosset’i Alanya’ya getirdi.

Megakent turizmde dünya lideri olacak
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil üçüncü havalimanının İstanbul'u turizmde dünya lideri yapacağını bunun da dünya tarihini değiştireceğini söyledi.

O karar Cunda adasını ayağa kaldırdı!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Balıkesir’de iki önemli sit alanı olan Ayvalık ve Cunda Adası’nda başlattığı “Sit alanlarının yeniden değerlendirmesi” çalışması bölge halkını harekete geçirdi.

Kemer'in hedefi Avrupa pazarı
Kemer Grand Haber Hotel Genel Müdürü Süleyman Yüce geçen yaz sezonunu ve gelen kış sezonunu değerlendirdi. Yüce, Kemer’in bölge olarak Avrupa pazarında daha çok yer alması gerektiğini söyledi.

Altın Şehir Ödülü Antalya’nın
Antalya, Türkiye’den ilk kez bir kentin katıldığı, uluslararası ‘Çiçek Açan Şehirler’ yarışmasında “Beş çiçekli Altın şehir” ödülünü kazandı.

28 mekana "yüksek ses" cezası!
Çeşme'de 28 mekana ses sınırını aştıkları gerekçesiyle 1 milyon 534 bin 434 lira ceza kesildi.
