Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin Ankara’daki NATO Toplantısı’nı değerlendirdi.
Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, 7-8 Temmuz 2026 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen NATO Toplantısı’nın Türkiye’nin uluslararası itibarı, turizm potansiyeli ve kongre turizmi açısından önemli kazanımlar sağladığını belirtti.
Eresin, dünya liderlerini bir araya getiren bu tarihi organizasyonun yalnızca diplomatik açıdan değil, Türkiye’nin güçlü ve yüksek standartlarda hizmet sunabilen bir destinasyon olduğunu göstermesi bakımından da büyük önem taşıdığını ifade etti.
“TÜRKİYE ORGANİZASYON YETKİNLİĞİNİ BİR KEZ DAHA KANITLADI”
Toplantının aylar süren titiz hazırlıkların ardından başarıyla gerçekleştirildiğini vurgulayan Eresin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi başta olmak üzere Ankara’daki otellerin, kongre merkezlerinin ve tüm hizmet sektörünün Türk misafirperverliğini en üst düzeyde sergilediğini söyledi.
“TÜRK KÜLTÜRÜ VE GASTRONOMİSİ DÜNYA LİDERLERİYLE BULUŞTU”
Eresin, toplantı kapsamında sunulan Türk kültürü, sanatı ve mutfağının yabancı konuklar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirterek, özellikle Türk mutfağının seçkin örneklerinin yer aldığı resmi davetlerin ülkemizin gastronomi zenginliğini uluslararası alanda bir kez daha öne çıkardığını kaydetti.
“ÜLKE ALGISINA GÜÇLÜ KATKI”
Dünyanın en önemli güvenlik organizasyonlarından birine ev sahipliği yapmanın, Türkiye’nin istikrarına duyulan uluslararası güvenin önemli bir göstergesi olduğunu ifade eden Eresin, bunun turizm sektörü açısından son derece değerli bir referans niteliği taşıdığını söyledi.
“ANKARA’NIN MICE TURİZMİNDEKİ GÜCÜ TESCİLLENDİ”
Zirvenin Ankara’nın uluslararası kongre ve toplantı turizmindeki konumunu güçlendirdiğini belirten Eresin, başkentin gelişmiş altyapısı ve organizasyon kapasitesiyle büyük ölçekli uluslararası etkinliklere başarıyla ev sahipliği yapabilecek bir merkez olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti.
TÜROB Başkanı Müberra Eresin açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Bu önemli organizasyonun başarıyla gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile tüm ilgili bakanlıklarımıza, Ankara Valiliğimize, güvenlik güçlerimize ve misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayan tüm turizm sektörü çalışanlarına teşekkür ediyorum. Türkiye, bu toplantıyla yalnızca diplomatik gücünü değil, ev sahipliği kapasitesini ve turizmdeki uluslararası rekabet gücünü de bir kez daha göstermiştir.”
İlgili Haberler

Ankara, yarın NATO tarihinin en kapsamlı zirvelerinden birine ev sahipliği yapacak
Ankara'da 7-8 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 36'ncı NATO Zirvesi; rekor katılım, dev medya altyapısı ve üst düzey güvenlik önlemleriyle ittifak tarihine geçmeye hazırlanıyor.

Ankara Valiliği NATO önlemlerini açıkladı: 5 gün Ankara’ya giremeyecekler
Ankara Valiliği, düzenlenecek olan NATO Zirvesi kapsamında alınacak önemler hakkında açıklama yaptı.

NATO Zirvesi’nde NG Phaselis Bay dokunuşu
NG Phaselis Bay ekibi, Ankara'da düzenlenen NATO Zirvesi'nde görev alarak Türkiye'nin turizmdeki hizmet kalitesini uluslararası arenada başarıyla temsil etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan, Ankara'da sabah koşusu
NATO Liderler Zirvesi için Ankara'ya gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sabah saatlerinde başkent sokaklarında koşu yaptı.

NATO Zirvesi, Ankara turizmini hareketlendirdi
Okulların kapanması ve Ankara'da düzenlenecek NATO Zirvesi'nin etkisiyle, başkent çıkışlı otobüs bileti satışlarında büyük bir hareketlilik yaşanıyor.

Dünyanın gözü Türkiye'de olacak: Ankara'daki NATO Zirvesi'nde 56 bin emniyet ve jandarma personeli görev yapacak
Ankara'da 7-8 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek ‘Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü' (NATO) Zirvesi için güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı.

