Turizm Haberleri
TT13 Temmuz 2026 Pazartesi
TT13 Temmuz 2026 Pazartesi
Rus turistlerin bu yaz da tercihi değişmedi: Satılan turların %37,7'si Türkiye'ye yapıldı

Rus turistlerin bu yaz da tercihi değişmedi: Satılan turların %37,7'si Türkiye'ye yapıldı

1 dk okuma

Rus turistlerin bu yaz en çok tercih ettiği destinasyonlar belli oldu. Satılan turların %37,7'si Türkiye'ye yapılmasıyla birlikte, bu yaz da en popüler destinasyon olmayı başardı.

Rusya Tur Operatörleri Birliği'nin (ATOR) Temmuz 2026 satış verilerine göre, Türkiye, %37,7'lik pazar payıyla açık ara lider konumunu korurken, Mısır ve Vietnam gibi ülkelerde ciddi artış yaşandı.

Geçen yıla göre pazar payını hafifçe artıran Türkiye, Kırım'daki sorunlar ve yüksek fiyatların etkisiyle diğer destinasyonlara yönelen turistleri de cezbetmeyi başardı.

Mısır, bu yaz en dikkat çekici yükselişi yaşadı. Satış oranını 6 puan artırarak %21,3'e çıkaran Mısır, ikinci sıraya yerleşti. Uzmanlar, bu başarının arkasında BAE'ye yönelik kısıtlamaların kalkmasına rağmen Mısır'ın daha uygun fiyatlı bir alternatif olması ve Türkiye'deki yüksek fiyatların etkili olduğunu belirtiyor

KategoriDestinasyon
EtiketlerMısırRusya
Bu haberi paylaş