Doğuş Grubu'nun 'Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi' için ikinci ÇED raporu hazırlandı. Doğuş, proje bedelini önceki rapora göre yaklaşık 400 milyon dolar artırarak 1.5 milyar dolara çıkardı. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, proje kapsamında bulunan 'Çinili Han' ve 'Paket Postanesi' binalarının koruma grubunu 2'den 1'e çıkardı. Böylece bu binaların aslı gibi korunmaları sağlama alındı. ÇED raporunda, projenin bölgeye getireceği trafik yoğunluğuna dikkat çekilerek ek önlemler alınması şartı konuldu.
Sabah gazetesinden Erhan Öztürk'in haberine göre, Galataport projesi' diye bilinen ancak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) ikinci ihalesinden sonra Doğuş Grubu'na geçince adı 'Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi' şeklinde değişen Karaköy ve Tophane rıhtımlarının geleceği yeniden şekilleniyor. ÖİB'den işletme hakkını 702 milyon dolar karşılığında alan Doğuş, 112 bin 142 metrekarelik alanı yeniden düzenleyecek. Söz konusu alan içerisinde otel, ofisler, restoran ve mağazalar ile terminal binası bulunacak. Doğuş Grubu'nun projeyle ilgili olarak hazırlattığı ÇED raporu 15 Nisan'da İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne sunuldu. Müdürlük 24 Nisan'daki duyurusunda ÇED raporunun, 7 Mayıs 2015 tarihli İnceleme Değerlendirme Kurulu Toplantısı'nda değerlendirileceğini açıkladı. Doğuş Grubu'nun 2014'teki ÇED raporunda 1.1 milyar dolar olarak belirttiği proje bedeli, yeni raporda yaklaşık 1.5 milyar dolar olarak gösterildi.
Yeni ÇED raporunun en dikkat çekici özelliklerinden biri de tarihi yapılar için alınan yeni karar. Tarihi yapılar 2'nci Derece Kültür Varlığı olarak tescilli olduğu için, binaları yıkıp, dış kısmının aynı kalmak şartı ile yeniden yapılması olasıydı. Gelen tepkilerin ardından, İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu 'Çinili Han' ve 'Paket Postanesi' binalarıyla ilgili koruma derecesini 2'den 1'e yükseltti. Böylelikle her türlü restorasyonun aslına uygun olarak yapılması zorunlu hale getirildi.
İlgili Haberler

Seçim hazırlıkları başkente yaradı
Genel seçimler sebebiyle Ankara'da yaşanan hareketliliğin şehrin turizmine katkı sağladığını belirten JW Marriott Ankara otelinin yatırımcısı Ali Özdoğan, "Otellerinin yıllık doluluk ortalamasının…

72 ülkenin büyükelçisi o şehirde buluşacak
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ev sahipliğinde Ekonomi Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan “İzmir Büyükelçiler Organizasyonu” kapsamında 72 ülkenin büyükelçisi İzmir'e gelecek.

Çeşme'nin turizm elçisi oldu
ABD'nin New York Belediyesi Turizm Daire Başkanı Marty Markowitz, konuk olarak geldiği İzmir'in gözde turizm merkezi Çeşme'ye hayran kaldı.

Arda Turan fahri tanıtım elçisi oldu
A Milli Takımı'n Kaptanı ve Atletico Madrid'in yıldız futbolcusu Arda Turan, Edremit ve Antandros Antik Kenti’nin fahri tanıtım elçisi oldu.

ICVB Brüksel’de İstanbul’u anlattı
İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu, bu çok özel etkinliği, Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV) ve Brüksel merkezli etkinlik ve organizasyonlar yapan bir partner ile birlikte gerçekleştirdi.

National Geographic Bodrum’da
National Geographic Rusya ekibi, bir hafta boyunca Gökova koylarında çekim yapacak.
