Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2017

Şehri cazip hale getirmezseniz turist otelin içinde kalır

3 dk okuma

Büyükşehir Belediyesi’nin 6 dükkan ve 1 kafeterya ile birlikte AESOB’a bedelsiz devrettiği Balbey Mahallesi’nde bulunan Sobacılar Çarşısı Antalyalı esnafın yeni buluşma merkezi oluyor. Sobacılar Çarşısı içerisinde bulunan ancak hizmet vermeyen Fikret Otyam Sanat Galerisi AESOB tarafından Ahi Evran Müzesi ve Kültür Sanat Galerisi’ne dönüştürüldü. Ahi Evran Müzesi ve Kültür Sanat Galerisi ile birlikte çarşı içerisinde Esnaf ve Sanatkarlar Sicil İrtibat Bürosu ve Ahi Evran Heykeli’nin açılışı için tören düzenlendi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Konfederasyon Başkanı Fevzi Apaydın, Muratpaşa İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, ATSO Başkanı Davut Çetin, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Türel: “O turist bu dükkana girecek”
Açılış töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, son derece anlamlı bir tören gerçekleştirildiğini belirterek bazı törenlerin manevi değerinin maddi değerinden çok daha fazla olduğuna dikkat çekti. Esnafın özellikle turizmdeki pastadan yeterli payı alması ve kent merkezinin cazibe merkezi haline dönüştürülmesi konusunda yıllardır gece gündüz gayretle çalıştığını anlatan Başkan Türel, “2014 kampanyasında iddialı bir söz söylemiştim. ‘O turist bu dükkana girecek’ demiştim. Eğer siz kent merkezini bir cazibe merkezi haline getirmezseniz o zaman turist otelin içinde kalır. Zaten bir akvaryum var. Her istediğini orada bulabiliyor. Otelin dışına çıkmaz. Bu örneği her yerde söylerim; Paris’e gitmiş bir turist, diyelim ki Paris’in içindeki tüm oteller her şey dahil bir sistemle işletiliyor. Eyfel Kulesi’ni görmeden Paris’ten ayrılır mı? Ayrılmaz. Çünkü Paris’in merkezinde öyle bir çekim alanı mevcut. Herkes orayı gider görür. İşte biz de bunu Antalya’da gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Hemen yanı başımızda Antalya tarihini 2 bin yıldan 3 bin yıl öncesine taşıyan tarihi mezarlık Nekropol alanı ve yanında çarşı kültürümüzü yaşatacak bir kültür merkezi gerçekleşiyor” dedi.

“Cumhuriyet meydanı adına yakışır hale gelecek”
Başkan Türel, “Balbey Kentsel Yenileme Projemizle ilgili Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Artık nihai çalışmaları yürütüyoruz. Hak sahipleri ile konuşuyoruz. Sobacılar Çarşı’mızdan, yani demirciler içinden Balbey’e bir geçiş, bir kapı, bir meydan oluşturmak suretiyle Antalya’nın ikinci Kaleiçi’ni, pırlanta değeri Balbey’i turizmin hizmetine sunacak çalışmaların nihai noktasına geldik. Etap etap yapmaya başlayacağız. İlk etabın çalışmasını da ümit ediyorum ki bu senenin içerisinde, olmadı önümüzdeki senenin başında başlatmış olacağız. Cumhuriyet Meydanı’nı Cumhuriyet’in adına yakışır hale getireceğiz. Cumhuriyet Meydanı’mızın altında maalesef Sobacılar Çarşı’sının aynı eski görüntüsüne sahip mezbelelik bir alan, dükkanlar zinciri yıkılarak meydanı adına yakışır bir hale getireceğiz. Meydanı yüzde 20 civarında bir genişlemesiyle çok farklı bir görünüme kavuşturacağız. 30 Ağustos’ta tören kutlamaları ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’mızın yenilenmiş görüntüsünün açılış töreninde buluşacağız. Kaleiçi’nin hemen yanında Kent Müzesi ki Türkiye’nin en geniş açık hava müzelerinden olacak. İçinde 4 tane ayrı müzeyi barındırıyor olacak. Yat Limanı ile ilgili çalışmaları noktalamak üzereyiz. Kent merkezinde Antalya’nın böylesine bir cazibe alanı yaklaşık bin hektarlık yani 10 bin dönümlük bir kent merkezi alanından bahsediyoruz. Bu olduğunda o turistler işte bu dükkana girecek”

KategoriDestinasyon
EtiketlerAntalya
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler