Tourism Today — Türkiye ve Dünyadan Turizm Haberleri
TT25 Ekim 2026 Pazar
Syedra Antik Kenti, ziyarete açıldı

Syedra Antik Kenti, ziyarete açıldı

1 dk okuma
Google'da öne çıkar
Turizm gündemini Google'da önce bizden görünTercih edilen kaynak yap

Alanya’ya 18 kilometre uzaklıktaki Syedra Antik Kenti, Bakanlığın "Geleceğe Miras Projesi" kapsamındaki kazı, restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarının ardından 3 Temmuz 2026 itibari ile ücretli ziyarete açıldı.

400 metre yükseklikte muhteşem bir manzaraya sahip kent; Sütunlu Cadde, Büyük Hamam, Meclis Binası, Vaftiz Mağarası ve antik merdivenli yollarıyla gezilebiliyor.

Syedra Antik Kenti, ziyarete açıldı

Yeni kültür turizm noktasında giriş ücreti 7 Euro olup, T.C. vatandaşları için Müze Kart geçerli. 18 yaş ve altı öğrenciler, refakatçi öğretmenler, 65 yaş üstü T.C. vatandaşları, gaziler, şehit yakınları, er/erbaşlar ile 8 yaş ve altı yabancı çocuklar giriş ücretinden muaf olacak.

Muafiyet detayları ve ziyaret esaslarına DOSİMM internet sitesinden veya gişelerden ulaşılabilir.

Syedra Antik Kenti, ziyarete açıldı

İyi korunmuş arkeolojik kalıntıları ve eşsiz doğasıyla öne çıkan tarihi kenti Bakanlık yönergesi doğrultusunda ziyaret edilebiliyor.

Beğendiniz mi?
Haberlerimizi Google'da öne çıkarınTercih et
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler