İşletmelere açık alanda canlı müzik yaptığı, dışarıya masa kurulduğu gibi birçok nedenden dolayı tutanakla 21 bin 375'er TL ceza kesildi.
Turizmin başkenti Antalya'nın onlarca bar ve kafenin olduğu tarihi Kaleiçi, aynı zamanda kentin en önemli eğlence merkezi konumunda. Yat Limanı ile bütünleşik olarak yerli ve yabancı turistlerin en gözde mekanı olan Kaleiçi'nde, butik pansiyonların yanısıra kafe - bar tarzında 100'e yakın eğlence mekanı da bulunuyor. Yapıların büyük bölümü bahçeli olan veya sigara yasağı gibi nedenlerle de birçoğunun dışarıya masa - dandalye attığı işletmelere yönelik son günlerde sıkı denetim uygulanmaya başladı.
Ruhsatsız işletmelere af yok
Son 3 gecedir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muratpaşa Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü'nden teknik personel, zabıta ve polis ekipleri ile birlikte yapılan denetimlerde çok sayıda işletmeye ağır cezalar uygulandı. İşletmelere açık alanda canlı müzik yapıldığı, bazılarında canlı müzik ruhsatı olmadığı, dışarıya masa - saldalye atıldığı ve gece saat 24.00 sonrasında müzik yayınının devam ettirildiği yönünde tutanaklar tutuldu. Tutanak tutulan işletmelere de 21 bin 375'er TL ceza uygulandı.
Simurg, Club Ally, İsyan, The Jango, Mavi Meyhane, Nevizade, Re Houde, Ros, Spange Pub, Hasanağa gibi birçok mekana tutanak tutulurken, bu mekanlardan bir çoğu da müzik yasağı nedeniyle son günlerde işyerlerini kapalı tutmaya başladı.
Vali Yardımcısı: Müzik Yasaklanmadı
Kaleiçi’nde müziğin tamamen yasaklandığı yönünde esnafın dile getirdiği şikayetleri ve denetimlerin artırılmasını değerlendiren Vali Yardımcısı Mestan Yayman, müziğin yasaklanmadığını söyledi. Kaleiçi’nde yüksek müzik sesine yönelik çok yoğun şikayet geldiğini belirten Yayman, "Burada pansiyonlar da var. Bizde şöyle bir durum var. Birisi bir şey yapınca herkes aynı şeyi yapıyor ve orası yaşanmaz hale geliyor. Pansiyonları ne yapacağız? Pansiyon turizmciliği de önemli. İnsanlar oraya gelmiş, yatmak- dinlenmek istiyor. Az yukarıda konut alanları var. Müziğin ölçüleri çok kaçırılıyor. Kaleiçi dışındaki konutlardan dahi şikayet geliyor. Devletin görevi vatandaşın sukuneti ve huzurunu sağlamak. Hukukun belirlediği ölçüler içerisinde insanları tutabilmek, her tarafın hakkını koruyabilmektir" diye konuştu.
Yapılan denetimlerin de yoğun şikayete bağlı olduğunu dile getiren Yayman, kanun neyi emrediyorsa, kanunlar çerçevesinde faaliyetlerin yürütüldüğünü dile getirdi. (Milliyet)
İlgili Haberler

Kuşadası polisinden güvenlik uygulaması
Turizm sezonunun başlamasıyla Kuşadası polisi de denetimlerini sıklaştırmaya başladı.

Erkekler bu plajı kıskanacak
Antalya’nın Büyükşehir plajlarında sezon 14 Haziran’da açılıyor.

Bodrum, Cote'd Azur olma yolunda!
35 milyar dolarlık yatırımın yapıldığı Bodrum, dünya ölçeğinde marka oteller bölgesi olacak.

Maddi destek paketi hazır
EXPO Konseyi'nin 11. Olağan Toplantısı, Antalya Valisi Muammer Türker başkanlığında gerçekleştirildi.

Fransız gazetecilerden Antalya'ya EXPO çıkartması
Türkiye’nin ilk EXPO’su EXPO 2016 Antalya’ya gazetelerinde yer vermek üzere gelen Fransız gazeteciler, alanda incelemelerde bulundu.

İstanbul, Avrupa’da üçüncü dünyada beşinci
MasterCard, tüm dünyada 132 kenti kapsayan, geleneksel hale getirdiği “Hedef Şehirler Endeksi” raporunu 2015 yılı için yayımladı. 2014’te dünya 7’ncisi olan İstanbul bu yıl iki basamak birden…

