Batık uçağın ayrıca balıklar tarafından yuvalanmak amacıyla da tercih edildiği belirtildi. Uçağın 5 Haziran'da Kuşadası'nda batırılmasının ardından Suhan ve Ramada otelleri arasındaki bölgeye çok sayıda yerli ve yabancı dalış tutkunu turist geldi. Dalış yapıp, dev uçağı deniz dibinde görme heyecanını yaşayan turistler, "Bu dev uçağın batırıldığını öğrenince çok heyecanlandık ve bu amaçla Kuşadası'na geldik. A300 çok güvenli bir batık. Çok rahatlıkla güvenilir bir şekilde içinde ve dışında dalış gerçekleştirebiliyorsunuz. Uçak ve uçağın içi çok büyük. Bizim için çok özel ve güzel bir deneyim oldu. Kuşadası'na gelerek tekrar Airbus A 300'e dalış gerçekleştireceğiz" dedi.
Dev uçağın bulunduğu bölgede dalış yapmak isteyen turistlere rehberlik yapan dalış eğitmeni Tağmaç Saraçoğlu ise uçağın batırılması ile birlikte sualtı turizmin Kuşadası'nda önemli bir noktaya geldiğini belirterek, "Dalış için büyük bir ilgiyle karşı karşıyayız. Şu anda ben günde ortalama 10 kişiyle dalış yapıyorum. Bu bizim için son derece sevindirici bir rakam. Neredeyse taleplere cevap veremiyoruz" diye konuştu.
Bu arada, dev uçak dalış turizminin yanında resif amaçlı olarak da kullanılıyor. Dalış eğitmenleri, batık uçakta balıkların yuvalanmaya başladığını söyledi. Dalış eğitmeni Tağmaç Saraçoğlu, "Su altındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Batığın su altına inmesiyle birlikte özellikle balıklar yuvalanma noktası olarak batığı tercih etmeye başladı" dedi.
İlgili Haberler

Yolcu uçağı Kuşadası’nda sulara gömüldü
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Kuşadası’nda dalış turizmini geliştirmek satın aldığı Airbus A 300 tipi uçak, 2 aylık bir çalışmanın ardından Kuşadası Körfezi’nde batırıldı.

EXPO 2016’da bayram indirimi
EXPO 2016 Antalya Ajansı, 2-10 Temmuz tarihleri arasındaki 9 günlük resmi Ramazan Bayramı süresince sergi alanını gezmek isteyenler için indirimli bilet kampanyası başlattı.

Olympos’ta hayat normale döndü
Antalya'da orman yangını nedeniyle pansiyonların tahliye edildiği Olympos'ta hayat normale döndü. İşletmeciler hazırlıklara, valizini alıp kaçan tatilciler ise dönmeye başladı.

Antalya’dan tanıtım atağı
Turizmin başkenti Antalya, yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak için tanıtım atağına kalktı.

Turistlerimizi koruyoruz
Norveç’in en yüksek tirajlı günlük gazetesi Aftenposten, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Antalya ve turizmle ilgili görüşlerine yer verdi.

İsyan ettiler! Turizm esnafı çözüm istiyor
Turizmi ile ön plana çıkan Belek, Boğazkent ve Kadriye mahallelerinde faaliyet gösteren esnaf, büyük sıkıntılar yaşadıkları açıklayarak çözüm üretilmesini istedi.
