Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2015

Turistler deri giyim için 25 milyon dolar harcadı

2 dk okuma

Antalya’da tatil yapan yabancı turistler, deri kıyafetlere büyük ilgi gösterdi. Turizm sezonunun sona erdiği bu günlerde turistlerin satın aldığı deri giyim eşyasının rakamsal değeri de ortaya çıktı. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) verilerine göre, 1 Ocak - 25 Ekim 2015 tarihleri arasında 25 milyon dolarlık deri giyim eşyası satın aldı. Yabancı turistlerin satın aldığı deri giyim eşyası miktarında geçen yılın aynı dönemine oranla büyük ölçüde artış yaşandı.

Turistlere yönelik deriden giyim eşyası satışını değerlendiren Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan, “Ülkemizde, ithal deri ürünlerine gümrük uygulanmaya başladı. Ayrıca kaliteli ve günün modasına uygun kıyafetler üretmemiz turistlerin deri giyim eşyalarına olan ilgisini artırdı. Yabancı turistler tatilleri esnasında alışveriş merkezlerine giderek, deriden giyim eşyaları alıyor. Geride kalan yüksek turizm sezonu sonrasında yabancı turistler 25 milyon dolarlık deri giyim eşyası satın aldı” diye konuştu.

BAİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan, “Geçen yılın aynı dönemine oranla ihracatımız büyük oranda artmış durumdadır. Kaliteli üretimimiz, cazip fiyatlarımız ve Antalya turizminin sürekli gelişimine bağlı olarak, deriden giyim eşyası ihracatımız da sürekli artacaktır. İhracat diyorum, çünkü yabancı turistlerin satın aldığı bazı ürünler yasal düzenleme sonucu ihracat kapsamında değerlendirilmektedir ve birliğimizce kayıt altına alınmaktadır” dedi. BAİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan, kürk giyim eşyası ihracatına da değindi.

Kürk giyim eşyası ihracatının da 3,7 milyon dolar olduğunu ifade eden BAİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan, “Geçen yılın aynı dönemine oranla rakamların gerilediğini görüyoruz. Bunun tek nedeni var o da artık kürk giyenlerin toplumda hoş karşılanmaması. Kürk için canlıların yaşamına son veriliyor olması kürke olan bakışı değiştirdi. Her ne kadar rakamlar düşmüş olsa da gelinen nokta insanlık adına sevindiricidir” dedi. Bu dönemde toplam deri ve kürkten giyim eşyası ihracatı 30 milyon dolara yaklaştı.

BAİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan, deri giyim eşyalarının tamamına yakınının Antalya’da üretildiğini ifade ederek, “Çok az bir miktar deri kıyafet başka illerden gelmekte. İhraç edilen deri giyim eşyalarının tamamına yakınının ilimizde üretiliyor olması da hem deri sanayi hem de tasarım açısından geldiğimiz noktayı önemli kılmaktadır” diye konuştu.

KategoriDestinasyon
EtiketlerAntalya
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2015
Destinasyon

Hollanda, EXPO 2016'ya geliyor

Dünya çiçekçilik sektörünün ön sıralarında yer alan Hollanda, Türkiye'nin ilk EXPO'su EXPO 2016 Antalya'da incelemelerde bulunacak.

Tourism Today haber arşivi 2015
Destinasyon

Fransız bahçesi EXPO'ya zenginlik katacaktır

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Fransa'nın EXPO 2016'ya katılımı için görüşmelerinin sürdüğünü söyledi. Büyükelçi Akil, "Fransız bahçesi EXPO'ya zenginlik katacaktır" dedi.