Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Ticaret Odası ve Corelli Bisiklet işbirliğinde geliştirilen “Konuk Pedal” projesi hayata geçti. Turistlerin yararlanması için hazırlanan 70 bisiklet, kentte hizmet veren 35 otelin yetkililerine düzenlenen tören ile teslim edildi.
Eskişehir turizminin geliştirilmesi, şehre gelen misafirlerin daha keyifli vakit geçirebilmesi için bir geliştirilen “Konuk Pedal” projesinde 70 bisiklet, 35 otele teslim edildi. Proje ile Eskişehir’de konaklayacak olan turistlerin kullanabilmesi için şehirdeki otellere toplam 70 bisiklet tahsis edildi. Özel olarak tasarlanan bisikletler, Ulus Anıtı yanında düzenlenen tören ile otel yetkililerine teslim edildi. Törene Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir Oteller Birliği Başkanı Deniz Demir, Korel Anonim Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Fuat Eren, turizmciler ve vatandaşlar katıldı.
Etkinlikte ilk konuşmayı yapan Eskişehir Oteller Birliği Başkanı Deniz Demir, “Bu bizim için güzel bir hayaldi ve gerçek oldu. Dünyada şehirlerin gelişmişlik seviyeleri bisiklet binme oranı ile ölçülüyor. Bu şehrin tanıtımı ve turizminde de büyük faydalar sağlıyor ve biz de Eskişehir’de bütün oteller olarak konuklarımıza bisiklet hizmeti vereceğiz. Bu dünyada bir ilk olacak. Turizm anlamında bunu iyi pazarlarsak iyi bir ivme kazanacağız. Otelciler olarak şehrimizin tanıtımına en güzel katkıyı vermek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
ETO Başkanı Metin Güler ise “Konuk Pedal, Eskişehir’in turizmine ivme kazandıracak bir proje. Özel sektör ile birlikte gerçekten önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Eskişehir’e gelen misafirlerimiz Konuk Pedal ile kentimizi gezme imkanı bulacak. Bu inşallah bir başlangıç olur” ifadelerini kullandı.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da konuşmasında, “Eskişehir zaten uzun süredir bisiklet kültürüne sahip bir şehir. Bu proje kapsamında amacımız otel ve bisiklet sayısını daha da artırmak olacak. Her kurum ve kuruluşa ayrı görevler düşüyor. Korel’e de sağladığı katkılardan dolayı ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum. Hayırlı olsun ve şehrimizi yine ön plana çıkartan bir iş olsun, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Ataç, Eskişehir Oteller Birliği Başkanı Deniz Demir’e teşekkür plaketi takdim etti. Daha sonra katılımcılar bisikletler ile ilk sürüşü gerçekleştirdi. Tören, bisikletlerin otel yetkililerine teslim edilmesi ile son buldu.
İlgili Haberler

Antalya’nın Maldivleri’nde “kirlilik” tehlikesi
Beyaz kumu, pırıl pırıl denizi, ile 'Antalya’daki Maldivler' olarak nitelendirilen Suluada, yaz döneminde günlük 2 bine yakın ziyaretçi ağırlıyor.

“Nikah Turizmi” turizme katkı sağlayacak
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Nikah Turizmi" projesi kapsamında Lübnan uyruklu çiftin nikah şahidi oldu.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve ATAV, Kaleiçi’ni konuştu
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege ve yönetim kurulu üyeleriyle bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek Kaleiçi Oldtown Festivali’yle ilgili…

Türkiye’deki Hint düğünleri, 2020’de katlanarak artacak
Hint düğünlerinden pay almaya başlayan Türkiye, 2020’de bu gelirini katlamaya hazırlanıyor.

Antalya rekorlara doymuyor: Bir günde 96 bin 191 turist geldi
Türkiye'nin turizm başkenti Antalya, 2019 sezonunda rekorlara doymuyor.

Kapadokya'ya yerli turist akını, oteller doldu
Türkiye'nin önemli turizm bölgesi Kapadokya, 3 günlük tatil nedeniyle yerli turistlerin akınına uğradı.
