Türkiye, dünyanın önde gelen turizm ülkelerinden biri. Ancak terör olayları ve otoriterleşme nedeniyle ülke imajının kötüleşmesi İstanbul başta olmak üzere Türk turizm kentlerinin hızla uluslararası arenada gerilemesine yol açtı. Londra merkezli piyasa araştırmaları şirketi Euromonitor International'ın "İlk 100 Şehir Destinasyonları Sıralaması" raporunda İstanbul, 2016'daki 9 milyon 174 bin turist sayısıyla 15. sırada yer aldı. İstanbul'un bu yıl ise turist sayısının 8 milyon 642 bine düşmesiyle 19. sıraya gerileyeceği tahmin edildi.
Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul, aynı kuruluşun önceki raporlarına göre, 2015'te 12 milyon 414 bini bulan turist sayısıyla 8. sırada yer almıştı. İstanbul'daki turist sayısı 2016 - 2017 arasında yüzde 5.8 düşerken, 2015 - 2017 döneminde düşüş yüzde 30'u buldu. Raporda, İstanbul'un Avrupa bölgesinde en çok düşüş yaşayan kent olduğu kaydedildi. Buna rağmen İstanbul, Avrupa bölgesinde Londra, Paris ve Roma'nın ardından en çok turist çeken şehir olmayı başardı. İstanbul'u 8 milyon 182 bin turistle Çek başkenti Prag ve 7 milyonun biraz üzerindeki turist sayısıyla İspanya'nın Katalonya bölgesinin merkezi Barselona izledi.
İlgili Haberler

Ünlü turizm bölgesini yerle bir ettiler
Antalya'nın Manavgat ilçesi Side Mahallesi'nde sit alanı içerisinde bulunan 3 ayrı parsel üzerindeki 14 kaçak iş yeri yıkıldı.

Dünyaca ünlü Rus modacı: “Antalya benim ikinci yuvam”
Rusya’nın dünyaca ünlü Modacısı Alexandre Vassiliev, Antalya’dan ikinci kez ev sahibi oldu.

Alanya plajları yaz günlerini aratmadı
Antalya’nın Alanya ilçesinde kasım ayına rağmen güneşli havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, plajlara akın etti. Plajlardaki doluluk, sıcak yaz günlerini aratmadı.

Dünya Turizm Forumu, Antalya’da yapılacak
Avrasya Ekonomi Birliği, 2018 yılında yapacağı Dünya Turizm Forumu’nu Antalya’da düzenleyecek.

Dünyanın en turistik şehirleri listesinde Antalya kaçıncı sırada yer aldı?
Euromonitor International adlı araştırma şirketi, bu yılki ziyaretçi sayılarını araştırarak dünyanın en popüler turistik şehirleri listesi yayınladı.

4 milyon Rus gelince Antalya 10 milyon’u aştı
Antalya'ya, 2016 yılında yaşadığı en kötü dönemin ardından Rusya pazarındaki geri dönüşle birlikte ekim sonu itibarıyla, gelen turist sayısı 10 milyonu aştı.
