Manavgat ilçesi Çardak ve Sırtköy Mahallelerinde etkili olan dolu yağışı, tarım arazilerini ve meyve ağaçlarını olumsuz etkilerken, mahallelerin diğer mahallelere bağlanan yollarının kapanmasına neden oldu. Çardak Mahalle Merkezi ve diğer mahallelere bağlantı yolları iş makineleri ve ekipler tarafından yapılan çalışmalar sonucunda açıldı.
Yeni Antalya-Konya D-687 kara yolu üzerinde bulunan Kızıldağ Mahallesi'nde gece 01.00 sıralarında başlayan dolu yağışı mahallede hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle vatandaşlar evlerinden çıkamazken, tarım alanlarındaki bitkiler ile ağaçların yaprak ve çiçeklerinin döküldüğü, bazı araçların cam ve farlarının kırıldığı, kaportalarında hasar oluştuğu bildirildi.
Dolu yağışının D-687 kara yolunda da etkili olduğu, Karayolları ekiplerinin müdahalesi sayesinde yolda ulaşımın aksamadığı bildirildi.
Sabah havanın aydınlanmasıyla birlikte yer yer 40-50 santim kalınlığını bulan dolunun mahallenin tamamını beyaza bürüdüğü gözlenirken, mahallenin diğer mahallelerle olan bağlantı yollarının da kapandığı görüldü.
Kızıldağ Mahalle Muhtarı Mehmet Yılmaz ve mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine mahalleye gelen Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, iş makineleri ile köyün kapanan yollarını açarken, iş makinelerinin önünde sürüklenen dolu yığınları, kar manzarasını andırdı.
İlgili Haberler

Alanya, TUI’nin Polonya acenteleri ile buluştu
TUI Polonya tarafından Antalya’da düzenlenen ve Polonya genelinden birçok tur operatörü temsilcisinin katıldığı iki günlük workshop organizasyonunda Türkiye’den sadece Alanya yer aldı.

Side'de gastronomi, tarih ve turizm buluştu
Türkiye’nin 61 milyar dolarlık turizm hasılasında 6,65 milyar dolar değer ile yüzde 10’dan fazla pay sahibi olan Manavgat, kültürel mirasını yansıtan lezzetleriyle gastronomi turizminde dünya…

Antalya Müzesi yıkılmasın, tescil edilsin, güçlendirilsin!
Akdeniz Serbest Mimarlar Derneği’nin (Akdeniz SMD) Sürdürülebilir Kentler Dizisi toplantılarının ikincisi “Antalya Müzesi’ni Yeniden Düşünmek” konusu ile Su Hotel’de gerçekleştirildi.

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi Başkanı Julia Simpson, Antalya’da
Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) Başkanı ve CEO’su Julia Simpson, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret etti.

Antalya, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi ile işbirliği yapacak
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) Başkanı Julia Simpson ile turizmin geleceğini ele aldı.

Antalya’da turizm ve tarım atıkları, ekonomiye kazandırılacak
Antalya’da tarım ve turizm sektörleri arasında sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda önemli bir iş birliği adımı atıldı.

