Rusya-Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle mağdur olan Ukraynalı çocuklar, öğretmenleri Iryna Hutnyk ve Olena Zozulevych eşliğinde Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Kemer Belediye Meclis Üyesi Cansın Efir de yer aldı.
Haziran ayında Ukrayna Antalya Başkonsolosu Boğdan Konopliastyi, Başkan Topaloğlu’nu ziyareti sırasında Ukraynalı savaş mağduru çocukları Kemer’de ağırlamak istediklerini belirtmiş, Başkan Topaloğlu da Başkonsolos Konopliastyi’nin isteğini geri çevirmemiş ve çocukları en iyi şekilde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyacaklarını dile getirmişti.
Kemer Belediyesi, Başkan Topaloğlu öncülüğünde Ukraynalı çocuklara unutamayacakları bir tatil programı hazırladı. Program kapsamında Kemer’in doğal ve kültürel güzelliklerini keşfetme fırsatı bulan çocuklar, deniz ve güneşin keyfini çıkarırken sosyal, sportif ve kültürel etkinliklere de katıldı. Çocuklar, savaşın olumsuz etkilerinden bir süreliğine uzaklaşarak güvenli ve huzurlu bir ortamda moral depoladılar.
Ziyarette konuşan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, çocukların yüzündeki tebessümün kendileri için en büyük mutluluk olduğunu belirterek, “Çocuklara güvenli ve huzurlu bir ortam sunabilmek bizim için çok değerli. En büyük temennimiz savaşın en kısa sürede sona ermesi. Savaşın kimseye faydası yok. Ukraynalı çocukları Kemer’de misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.
Ukraynalı çocuklar ve öğretmenleri, gösterilen misafirperverlikten dolayı Başkan Topaloğlu ve Meclis Üyesi Efir’e teşekkür etti.
İlgili Haberler

Akdeniz’de mikroplastik tehdidi: Denetimlerde 47 milyon TL ceza kesildi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Akdeniz Bölgesi'nde denizde ve kıyıda mikroplastik kirliliği oluştuğu iddiaları üzerine 1 Temmuz’dan itibaren denetim başlattı.

İsmail Arık, “Butterfly World ile Antalya ve Antalya turizmine güzel bir değer kazandırdık”
Antalya'da alternatif turizm merkezi olarak kurulan Butterfly World Antalya'da, 40 farklı türde 20 bine yakın kelebek bulunuyor.

Merve Arkas “Turizm sektöründe en önemli rekabet unsuru misafire yaşatılan deneyimdir”
Merve Arkas, yeni nesil lüks anlayışının artık gösterişten çok özgünlük, kültürel değer ve deneyim odaklı bir yapıya dönüştüğünü söyledi.

Antalya’ya gelen 4 turistten 1'i Ruslar oldu
Antalya'ya ocak-temmuz döneminde toplam 8 milyon 359 bin 222 turist gelirken, Ruslar 1 milyon 979 bin kişiyle ilk sırada yer aldı. Kente gelen 4 turistten 1'ini Ruslar oluşturdu.

Antalya, temmuz ayında 2,6 milyon turist ağırladı
Temmuz ayında Antalya'ya gelen toplam turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,4 düşüşle 2 milyon 657 bin 979 oldu.

Antalya'da deniz suyu sıcaklığı 30 dereceyi gördü
Antalya'da yüksek nem ve bunaltıcı sıcaklardan kaçan kent sakinleri ile turistler, deniz suyu sıcaklığının 30 dereceye ulaştığı Konyaaltı Sahili'ne akın etti.

