Tourism Today — Türkiye ve Dünyadan Turizm Haberleri
TT17 Ekim 2026 Cumartesi
Uludağ'a 40 günde 1 milyon 100 bin tatilci ağırladı

Uludağ'a 40 günde 1 milyon 100 bin tatilci ağırladı

1 dk okuma
Google'da öne çıkar
Turizm gündemini Google'da önce bizden görünTercih edilen kaynak yap

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'da, sömestir tatilinin ardından da ziyaretçi yoğunluğu sürüyor. 1 Ocak'tan bu yana, 40 günde 1 milyon 100 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayan Uludağ'da, Milli Park Gişeleri'nden bu süre içinde 85 bin binek araç geçiş yaptı.

Kayakseverlerin 'beyaz cennet' olarak tanımladığı, Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden, 20 otel, tesis ve 8 bin 350 yatak kapasitesine sahip Uludağ'da, mevsimin ilk kar yağışı 17 Ekim'de düşerken; kayak pistleri 15 Aralık'ta açıldı. Sömestir tatilinde yerli ve yabancı turistlerin kayak pistlerine akın ettiği Uludağ'da, sömestir tatilinin ardından da ziyaretçi yoğunluğu sürüyor. Kar kalınlığının 90 santim olarak ölçüldüğü Uludağ'da, hava sıcaklığı en düşük sıfırın altında 14, en yüksek sıfırın altında 10 derece olarak kaydedilirken, kar yağışı aralıklarla sürüyor.

500 BİN TURİST TELEFERİK İLE ULAŞIM SAĞLADI
Tatilcilerin hafta sonu tatilleri için öncelikli olarak tercih ettiği Uludağ, 1 Ocak'tan bu yana, 40 günde 500 bini teleferik ile ulaşım sağlayan, 1 milyon 100 bin yerli ve yabancı turisti ağırladı. Milli Park Gişeleri'nden bu süre içinde, aralarında 5 bin 700'ü minibüs, bin 508'i midibüs, bin 500 otobüsün de olduğu toplam 85 bin binek araç geçiş yaptı. 9 Şubat Pazar günü ise gişelerden geçiş yapan araç sayısı 10 bin olarak kayıtlara geçti.

Beğendiniz mi?
Haberlerimizi Google'da öne çıkarınTercih et
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Uludağ’da yılbaşı, kişi başı 20 bin TL
Destinasyon

Uludağ’da yılbaşı, kişi başı 20 bin TL

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden, tatilcilerin 'beyaz cennet' olarak tanımladığı Uludağ'da, yeni yılı karşılamak isteyenlerin kişi başı 20 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.