Yedi aydır Başbakan olan Çipras, lideri olduğu Radikal Sol Koalisyon SYRİZA içinde AB kurtarma paketine gösterilen tepki nedeniyle istifa kararı aldığı belirtildi. Seçimlerin bir ay sonra 20 Eylül'de yapılması bekleniyor.
Halka seslenen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, daha güçlü bir hükümet kurmak için istifasını cumhurbaşkanına sunduğunu belirtti. Çipras, Nâzım Hikmet'in "En güzel günlerimiz, henüz yaşamadıklarımız" şiiri ile koltuğa veda etti.
İlgili Haberler

Kumarhanelere itibarlı muamele yapılmalı
KKTC'deki kumarhanelerin kurduğu Casino İşletmecileri Birliği (CİB) Koordinatörü Ayhan Sarıçiçek devletin kumarhanelere itibarlı muamele yapılmasını istedi.

Tüketici fiyatlarında artış olmayacak
Rusya Ekonomi ve Gelişme Bakanı Aleksey Ulyukaev, Ağustos ayında tüketici fiyatlarının değişmeyeceğini ancak az da olsa deflasyon beklentisinin hala var olduğunu bildirdi.

Turistlerden özel vergi alınacak
İspanya’nın turistik adası Mayorka için 1 Kasım 2016 tarihinden itibaren turistlerden özel vergi alınması planlanıyor.

Kazakistan'da devalüasyon paniği
Kazakistan, para biriminde 18 aydan bu yana en büyük devalüasyonu gerçekleştirdi.

Bulgaristan vize rejiminde kolaylık sağlıyor
Bulgaristan'ın Rus turistleri ülkeye çekmek için ucuz fiyat ve vize rejiminde kolaylık sağladığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan seyahat uyarısı
Federal Almanya Dışişleri Bakanlığı Mısır'a yönelik seyahat uyarısının kapsamını genişletti.
