Tayland’ın güneyinde bulunan ve son yıllarda meydana gelen şüpheli ölümler nedeniyle "ölüm adası" olarak adlandırılan Koh Tao adası açıklarında bir dalış teknesinde yangın çıktı. Dün yerel saatle 10:00’da çıkan yangında 26 yaşındaki İngiliz turist Alexandra Clarke hayatını kaybetti. Yangın sırasında teknede bulunanlara ilk müdahale çevredeki feribotlar aracılığıyla gerçekleştirildi.
Tayland Polis Şefi Sermphan Sirikhong olayla ilgili bugün yaptığı açıklamada, yangın sırasında teknede 2 mürettebat, 4 dalış personeli ve 16 turist olmak üzere 22 kişi bulunduğunu belirtirken, kayıp İngiliz turistin cesedine ulaşıldığını bildirdi. Sermphan, yapılan ilk incelemelerde yangının teknede dalış tankları doldurulduğu sırada çıktığı ve patlamalara yol açtığını belirtirken, Clarke’ın da bu sırada teknenin tuvaletinde olduğunu ifade etti.
Olaya ilk müdahaleyi yapan feribottaki görgü tanıklarının ifadesinde, yangın sırasında teknede patlamalar yaşandığını ve bazı turistlerin panik halinde suya atladıklarını belirtti.
Güvertesi tamamen yanan tekne incelemeler için adaya çekilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
İlgili Haberler

Gece kulübünde çıkan yangında 59 kişi hayatını kaybetti
Kuzey Makedonya'da gece kulübünde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 59’a yükseldiği bildirildi.

43 ülke vatandaşı ABD'ye seyahat edemeyecek
ABD'de Başkan Donald Trump yönetiminin 43 ülkenin vatandaşlarına ABD'ye seyahat yasağı ya da seyahat kısıtlamaları getirmeyi planladığı iddia edildi.

Trump ve Putin kalıcı barış için anlaştı
Beyaz Saray, Trump ve Putin'in Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ‘kalıcı bir barışla’ sona ermesi gerektiği ve kapsamlı müzakerelerin sürdürülmesi konusunda mutabık kaldığını duyurdu.

İtalyan kasabasında evler restore edilmesi şartıyla 1 Euro’ya satışa çıktı
İtalya’da bir kasabadaki tarihi evler, kahve parasına satışa çıktı. İtalya'nın Abruzzo bölgesindeki Penne kasabasında nüfus azalmasını durdurmak için terk edilmiş evler bir euroya satılıyor.

Putin: "Ateşkes önerisine katılıyoruz"
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump’a Ukrayna ile ateşkes konusundaki çabaları için teşekkür ederek, "Düşmanlıkların durdurulması önerisine katılıyoruz, ancak bu kalıcı bir…

İşte, dünyanın en mutlu ülkesi!
Finlandiya, yıllık ‘Dünya Mutluluk Raporu'nda üst üste 8’inci kez dünyanın en mutlu ülkesi oldu.

