Tourism Today — Türkiye ve Dünyadan Turizm Haberleri
TT19 Ekim 2026 Pazartesi
Fransa’da göstericiler 143 yıllık tarihi belediye binası ve saat kulesini yaktı

Fransa’da göstericiler 143 yıllık tarihi belediye binası ve saat kulesini yaktı

1 dk okuma
Google'da öne çıkar
Turizm gündemini Google'da önce bizden görünTercih edilen kaynak yap

Fransa'nın Limoges kentinde dün gerçekleştirilen protestolar sırasında maskeli bir grubun kundakladığı 143 yıllık belediye binasında çıkan yangın, çatının ve saat kulesinin çökmesine yol açtı.

Fransa'da hayat pahalılığı ve kamu hizmetlerindeki sorunlara karşı düzenlenen ülke çapındaki protestolar, dün birçok kentte şiddet olaylarına dönüştü. Maskeli grupların polisle çatıştığı, iş yerlerini yağmaladığı ve kamu binalarını hedef aldığı olaylarda, Limoges kentindeki 143 yıllık belediye binası da kundaklandı. Kentte 1883'ten bu yana ayakta olan tarihi belediye binasında, maskeli grupların kundaklaması sonucu çıkan yangında çatı ve saat kulesi çöktü.

Limoges Belediye Başkanı Guillaume Guerin bugün yaptığı açıklamada, yerel polis gücünün birkaç yüz kişiden oluşan bir kalabalık karşısında kısa sürede yetersiz kaldığını belirtti. Guerin, grubun camları kırdığını ve ana kapıyı yıkmak için koçbaşı kullandığını söyledi. Limoges Belediye Başkanı, "Dün belediye binasına yönelik saldırının arkasındaki lojistik, organizasyon ve önceden planlanmış olması benim için katlanılmaz" ifadelerini kullandı.

KategoriDünya
EtiketlerFransa
Beğendiniz mi?
Haberlerimizi Google'da öne çıkarınTercih et
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Elif Eralp, Almanya’da tarih yazdı: Başbakan olacak
Dünya

Elif Eralp, Almanya’da tarih yazdı: Başbakan olacak

Almanya’da partisi Sol Parti’nin Berlin’de sandıktan birinci çıkmasıyla Eyalet Başbakanı olmaya hazırlanan Elif Eralp seçim zaferinin ardından Türk basınından ilk olarak İhlas Haber Ajansı’na değerlen