Gazetem.ru'da yer alan habere göre; Rusya Hükümeti resmi sayfasından yapılan açıklamada, yasa tasarısının turizmin geliştirilmesi için uygun şartların oluşturulmasına, tatil yerlerinin ve tatil altyapısının korunmasına, yeniden yapılandırılmasına ve geliştirilmesine yönelik olduğu ileri sürüldü. Deneme sonucunda Rusya yönetimi Rusya’nın tüm bölgelerinde tatil vergisinin uygulanıp uygulanmaması konusunda karar verecek.
İlgili belgede, adı geçen bölgelerde yaşayanlar dahil tatil vergisinden muaf kategoriler de belirlendi. Hatırlanacağı üzere 28 Nisan tarihinde Rusya Hükümeti, tatil vergisinin uygulanmasını öngören deneme düzenleme teklifini onayladı. 2018-2022 yıllarında gerçekleştirilecek deneme projesi, tatil vergisinin kişi başı bir gün için en çok 100 ruble olmasını öngörüyor.
İlgili Haberler

Türkler, Barcelona'ya akın ediyor
Politik atmosfer yüzünden yatırımlarını ülke dışına kaydıran Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Türkiye'yi Barcelona'da en çok mülk edinen üçüncü ülke yaptılar.

Bir ülke daha Türk vatandaşlarına vize harcını kaldırdı
Türk vatandaşlarının Bahreyn'e yapacakları resmi ve turistik ziyaretlerde vize harcından muaf tutulacağı bildirildi.


Rusların mayıs bayramında da tatil tercihi değişmedi
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Mayıs bayramlarında yurtdışına giden Rusların üçte birinin tercih ettiği Türkiye’nin bu dönemde talep açısından liderlerden biri olduğunu açıkladı.

Dünyanın en değerli pasaportları arasında Türkiye kaçıncı sırada yer alıyor?
Nomad Capitalist, 199 ülkenin vatandaşlarına sunduğu pasaportların değerini vizesiz seyahat sunma oranı, yurtdışında yaşanması durumunda sağlanan kolaylıklar gibi kriterleri baz alarak belirledi.

Yunan turizminde yeni trend: yerli gibi yaşa
Yunan turizmini canlandırmak için kolları sıvayan genç bir girişimci, geliştirdiği alternatif turizm modeliyle büyük başarı elde etti.
