Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2015

Hükümet'ten turizmcilere yardım çağrısı

1 dk okuma

İngiltere Hükümeti, terör zanlılarının belirlenmesi için turizmcilerden yardım istedi. Gönderilen yazıda Türkiye vurgusu dikkat çekti.

İngiltere Hükümeti ve polis, IŞİD gibi terör örgütlerine katılmak üzere yurtdışına çıkmaya çalışan gençlerin belirlenmesi için seyahat sektöründen yardım istedi. İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA) üzerinden üyelere gönderilen mesajda, terör örgütlerine katılmak için seyahate çıkan gençlerin belirlenmesi noktasında seyahat sektörünün anahtar konumda olduğu kaydedildi.

ABTA'ya gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: "Bilindiği üzere pek çok genç, İngiltere Havalimanları'ndan Suriye'ye gitti. Suriye'ye gitmeye kalkan yeni gençleri tespit etmek için sizlerin yardımınıza ihtiyacımız var. Ülkeyi hali hazırda terk etmiş ve terörist örgütlere karışma ihtimali bulunan gençleri bize bildirmeniz durumunda biz de sözkonusu ülkenin resmi otoriteleriyle iletişime geçerek bu gençlerin hayatını güvence altına alabiliriz. Bu konuda en önemli partnerlerimiz seyahat endüstrisi. Yardımınız sayesinde onların hayatını kurtarabiliriz."

KategoriDünya
Etiketlerİngiltere
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2015
Dünya

Schengen'de denetimler sıkılaştırılıyor

Brüksel'de bir araya gelen Avrupa Birliği ülkelerinin içişleri bakanları, radikallerin Avrupa ülkelerine girişlerini engellemek amacıyla yeni güvenlik önlemleri uygulanması konusunda anlaştı.

Tourism Today haber arşivi 2015
Dünya

Müzeyi basıp 8 turisti öldürdüler

Tunus’ta aralarında müzenin de bulunduğu parlamento yerleşkesine saldırı gerçekleştiren silahlı saldırganlar 8 turisti öldürdü, birçok turist ise rehin aldı.