Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2015

İç pazarda fiyatlar 5 kat düştü

1 dk okuma

Ekonomik kriz nedeniyle turizmde yurtiçi pazarın öne çıkarıldığı Rusya’da, tur operatörlerinin iç turizmde “damping” baskısı yaptıkları, bazı destinasyonlara fiyatları maliyetlerin altına çekmeye başladıkları belirtiliyor.

Türkrus.com sitesinin Rus Kommersant gazetesine dayandırarak verdiği habere göre, Rusya Turizm Endüstrisi Birliği’nden yapılan açıklamada, Rusya’da tur operatörlerinin, sektörün büyük ölçüde iç turizme kaymasından ötürü “damping”e başvurdukları belirtildi.

Örneğin “İnturist” şirketinin, Kırım’a 5 bin 900 rubleye ulaşım ve beslenme dahil tur paketi sattığı belirtiliyor.

Rusya Tur Operatörleri Birliği’nin verilerine göre, Krasnodarsk ve Kırım otellerinde yaz sezonu için kişi başı ortalama gecelik konaklama fiyatı bin rubleden 200 rubleye kadar geriledi.

Tur operatörlerinin, fiyatları maliyetlerin aşağısına çekme yoluyla, tur paketi satışlarına yeni başladıkları destinasyonlar için müşteri çekmeye çalıştıkları belirtiliyor.

KategoriDünya
EtiketlerRusya
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2015
Dünya

Her türlü vergi turizme zarar verir

Rosturizm Başkanı Oleg Safonov, turizm vergisinin iç turizmin gelişimini olumsuz etkileyeceğini, bu yeniliğin uygulanması için yapılacak harcamaların geliri alacağını söyledi.

Tourism Today haber arşivi 2015
Dünya

174 milyon Çinli dünyayı gezecek

Dünyanın ikinci büyük ülkesi Çin'de, artan refah düzeyi, buna paralel olarak değişen zevkler ve yaşam standartları Çin'in turizm sektöründe patlamaya yol açtı.

Otelciler tur operatörlerinden %20 zam istedi
Dünya

Otelciler tur operatörlerinden %20 zam istedi

Zorunlu yenileme yatırımlarının yarattığı ek maliyeti pazarlık malzemesi yapan Mayorkalı otelciler, Avrupalı tur operatörlerinden fiyatları artırmalarını istediler.