Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
İspanya’ya giden Rus turistleri Türkiye kaptı

İspanya’ya giden Rus turistleri Türkiye kaptı

1 dk okuma

Gazetem.ru’nun TASS Haber Ajansı’ndan aktardığı habere göre, Rusya’nın İspanya Büyükelçisi Yuriy Klimenko, Rusya’ya yönelik yaptırımların etkisiyle Rus turistlerin 2022’de İspanya’yı ziyaret etmemesi, ülkenin neredeyse 2 milyar Euro gelir kaybetmesine yol açtığını açıkladı.

Büyükelçi, “Turistlerimizin büyük bir kısmı İspanya’dan Türkiye’ye, Mısır’a, Tayland’a kaydı. Avrupalı ortaklarımız, benzeri görülmemiş anti-Rus yaptırımları uygulayarak, adeta kendi ayağına sıktılar” açıklamasında bulundu. Büyükelçi Klimenko, bu örneğin bugünkü Avrupa turizm sektöründeki durumun, bunun çarpıcı bir kanıtı olduğunu düşünüyor. Rus Büyükelçi, “Rus turistlerimiz, özellikle İspanya gibi birçok Avrupa ülkesinin ekonomik kalkınmasına önemli katkılarda bulunuyorlardı ancak direkt uçuşların kapanması, vize politikasının sıkılaştırılması, bankacılık hizmetlerinde kısıtlamalar, şüphesiz ki Rus turist akışları için bir sınırlayıcı faktör oldu” şeklinde konuştu.

Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Amerikalı tur operatörleri 2024 sezonundan umutlu
Dünya

Amerikalı tur operatörleri 2024 sezonundan umutlu

Amerika Birleşik Devletleri Tur Operatörleri Birliği'nin (USTOA) aktif üyeleri arasında yaptığı yıllık anket, tur operatörlerinin gelecek yıl hem satış hem de yolcu artışı öngördüğünü ortaya çıkardı.